Van Ramshorst: ‘Komend weekend moet het wel gaan gebeuren’

Na een overwinning op Hdm en een nipte nederlaag tegen SCHC verloren de dames van Hurley afgelopen zondag in de slotminuten van de wedstrijd met 3-2 van buurteam Amsterdam. Tess van Ramshorst, die vorige week voor Jong Oranje werd geselecteerd, was niet tevreden met de einduitslag van de wedstrijd in het Wagener Stadion.

Jong Oranje dames van Ramshorst EK RU
Van Ramshorst tijdens het EK met Jong Oranje. (c) Roel Ubels

“Ik vond het niet terecht. Het was zonde, en had in mijn ogen niet gehoeven,” aldus de aanvalster van Hurley. “Vooral in de tweede helft speelden we ze met vlagen weg. We boden de hele wedstrijd al prima weerstand en toen we 2-1 achter kwamen hebben we ons goed teruggevochten. We hielden de druk hoog maar door een onterechte corner werd het uiteindelijk toch nog 3-2.”

Het weekend ervoor verloren de dames uit het Amsterdamse Bos zoals gezegd ook nipt van een topploeg. Tegen SCHC werd het 2-1 en dat was volgens Van Ramshorst een goed leermoment. “We hebben het daar in de tweede helft weggegeven maar daarna de wedstrijd uitgebreid besproken waardoor we ook vol goede moed het duel met Amsterdam ingingen. Ondanks dat we wat speelsters misten (Margot Zuidhof in verband met schorsing en Hannah Lemmens door buikklachten, red.) denk ik ook dat we zondag een sterke wedstrijd hebben neergezet maar dat het pure pech was. Alsnog is het wel fijn om te zien dat het steeds beter gaat en dat we het, zelfs als we niet compleet zijn, ook die goede ploegen heel lastig kunnen maken. Dat geeft vertrouwen met het oog op de rest van het seizoen.”

Inmiddels heeft de ploeg van coach Rick Mathijssen nu drie punten uit drie wedstrijden en daarmee staat het op de achtste plek. De ambities van de Hurley dames reiken echter verder en ze hopen dan ook komend weekend stappen in de ranglijst maken. Vrijdag komt Kampong op bezoek en zondag staat het duel met Wageningen op het programma. Het doel van Van Ramshorst en haar teamgenoten is duidelijk: zes punten. “Ik denk dat iedereen wel voelt dat het nu moet gaan gebeuren,” legt de aanvalster uit. “Het verlies van afgelopen weken viel enigszins te accepteren omdat we tegen topploegen speelden maar dat is nu niet meer aan de orde.” De spits is niet bang dat de Amsterdamse ploeg onder de druk zal bezwijken. “We zijn een team dat daar heel goed mee om kan gaan. We weten wat we kunnen en waar we toe in staat zijn. Iedereen heeft er het volste vertrouwen in dat we met zes punten het weekend uit zullen komen.”

Het vertrouwen bij Hurley is dus groot en het doel van een uiteindelijke vijfde plek, of misschien zelfs een play-off positie lijkt niet onrealistisch. Er zit veel rek in de jonge ploeg, vooral nu Dorith Claushuis en Sabine van Silfhout een plek in de Oranje selectie van Sjoerd Marijne hebben veroverd en vier andere speelsters afgelopen week geselecteerd werden voor Jong Oranje. Van Ramshorst is één van hen. Ze won deze zomer al goud op het EK en ‘mag’ zich wederom bij de selectie voegen. De kans is groot dat de ervaringen van deze speelsters ook het niveau van de Amsterdamse ploeg ten goede zullen komen, zo beaamt ze. “Je traint daar toch op bepaalde andere dingen en je hebt een extra leermoment in de week. Als bijvoorbeeld Dorith en Sabine na een periode met Oranje terug komen nemen zij ervaringen mee die veel voor de club en ons team kunnen betekenen. Daarbij kunnen anderen zich weer aan hen optrekken.”

Waar het grote Oranje toewerkt naar de Champions Trophy in Argentinië staat er voor de Jong Oranje komende zomer geen toernooi op het programma. Lastig vindt Van Ramshorst het niet om ‘zonder concreet doel’ te trainen maar jammer is het wel. “Als je een toernooi hebt staan wil je ernaar toe werken en op je top zijn. Nu is het elke dinsdag gewoon trainen maar het blijft alsnog leuk om met de beste speelsters uit jouw leeftijdscategorie te hockeyen. Je hebt nu toch een jaar een extra trainingsmoment en het maakt je beter als speelster.”

Voor nu gaat de focus in ieder geval op het clubhockey waarmee aanstaande vrijdagavond het belangrijke dubbelweekend dus wordt ingeluid met de wedstrijd tegen Kampong. Van Ramshorst heeft er zin. “De afspraken zijn goed en vrijdagavonden zijn alles leuk om te spelen. Het geeft toch bepaalde sfeer. Iedereen heeft er dan al een dag erop zitten en hoewel je soms hoort dat er dan minder scherpte is denk ik dat iedereen dan juist harstikke gefocust is. Daarbij  is het leuk om thuis te spelen, met veel publiek. Het wordt een mooie wedstrijd.”

Comments (2)

  1. Leuk dat de beide dames zijn geselecteerd voor de Oranje mannen selectie 😉

    • Redactie Hoofdklassehockey.nl

      @nice: scherp! Toch even wennen he zo’n nieuwe bondscoach 🙂 Het is aangepast!

Reageer