Van Roosmalen: ‘Volgend jaar maar werken aan de effecitiviteit’

De dames van Nijmegen degradeerden afgelopen weekend na een play-off strijd tegen Bloemendaal naar de overgangsklasse. Nu, een week later, is de teleurstelling nog steeds groot bij Kim van Roosmalen en haar teamgenoten maar wordt er wel voorzichtig weer vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen.

Bloemendaal-Nijmegen-OVK-RU
Van Roosmalen in de eerste wedstrijd tegen Bloemendaal. Credit: Roel Ubels

“We hebben dinsdag en donderdag alweer getraind. Dinsdag was iedereen nog een beetje depri, niemand had zin maar dan gooi je er een voetbal in en gaat het al snel beter. Gister was was het al veel leuker en hadden we het zelfs al over wat we volgend jaar willen.”

In de wedstrijden tegen Bloemendaal had Nijmegen in beide wedstrijden het betere van het spel, de ploeg van Chantal van Nistelrooij creëerde veruit de meesteVan Roosmalen. “Zeker in de eerste wedstrijd hadden wij veel meer kansen dan Bloemendaal. Zij hadden er maar één of twee maar scoorden wel en wij niet. Toen we de beelden terugkeken zagen we zelfs dat we tot twee maal toe een zuiver doelpunt uit het doel hebben getikt.” Nadat de eerste wedstrijd op ‘t Kopje in de slotminuten met 1-0 verloren werd kwam Nijmegen thuis nog wel op voorsprong. “We kwamen met 1-0 voor en toen voelde je ook gelijk de opluchting, dat we dus wel konden scoren en de strijd weer helemaal open lag. Na rust werd het 1-1, toen raakte iedereen in paniek en daar kwamen we gewoon niet meer uit.”

De tweede wedstrijd werd met 1-3 verloren en dus is het hoofdklasse boek voor Nijmegen voor minimaal één seizoen gesloten. “Het is heel zuur,” zucht van Roosmalen. “Het is wel gewoon je droom en het is heel vet om in de hoofdklasse te spelen. Gelukkig zijn we ook na de wedstrijd bij elkaar gebleven. De één moest heel hard huilen en de ander was vooral kwaad maar we hebben het er met elkaar over gehad en zijn daarna een hapje gaan eten met z’n allen. Dat is ook het mooie aan ons team, dat we elkaar allemaal steunen en bij elkaar blijven. We gaan er volgend jaar gewoon weer voor met z’n allen. Iedereen heeft nu aan de hoofdklasse geproefd en wil weer terug. Nu kunnen we aankomend jaar in ieder geval werken aan onze effectiviteit,” sluit ze lachend af.

Comments (1)

  1. Carla Zijlvaart

    We will soon be back,Kim!!

Reageer