Veel jonge nieuwelingen bij dames van Laren

De dames van Laren verwelkomen komend seizoen een aantal jonge nieuwe teamgenoten maar zien de ervaren Wieke Dijkstra wederom vertrekken, zo meldt de Gooi-en Eemlander woensdag.

credit: Roel Ubels
credit: Roel Ubels

De 22-jarige Florine van Grimbergen (KZ), de 20-jarige Hansje Vroom (Groningen) en de 18-jarige Chiara Spee (Amsterdam) zullen vanaf komend seizoen aan de Eemnesserweg te bewonderen zijn. Daarnaast schuiven ook Fleur Kok, Celine Schols en Grace Huberts door uit eigen jeugd.

Wieke Dijkstra, die het afgelopen seizoen terugkeerde bij Laren nadat de ploeg met meerdere blessure gevallen te kampen had, hangt nu definitief haar tophockeystick aan de wilgen en zal bij Hurley in een lager team gaan spelen. Daarnaast werd al eerder bekend dat ook Roël van Kuyvenhoven (stopt), Elsie Nix (Kampong) en Florencia Zappulla (Argentinië) niet terugkeren bij Laren.

Comments (28)

 1. Wat schitterend! Dan bel je als coach 50 speelsters en dan komt er gewoon helemaal niemand en dien je je dochter op te stellen. Bijkomstig voordeel is weer dat er geen derderangs buitenlanders gehaald worden, maar jeugd stroomt door. Toch zie ik kansen voor mop, kampong, Hurley voor de playoffs dit jaar, zou leuk zijn!

 2. @bennie, wat een treurige reactie.

 3. Treurig maar waar.
  Goed voor de strijd om de playoffs! Hup mop

 4. @bennie, welke strijd om de play-offs? Ploegen als Hurley OZ en Mop roepen dat ieder jaar en ieder jaar staan dezelfde 4 clubs in de play-offs dat zal dit jaar niet anders zijn.

 5. Ze ‘roepen’ het niet, ze hebben gewoon ambitie om play offs te gaan doen. En dat is maar goed ook; als een hoofdklasseclub als Kampong of OZ geen ambitie meer heeft om play offs te gaan spelen, kunnen we net zo goed ophouden. Vraag is eerder of het realistisch is. Als ik zie wat er wijzigt bij OZ, lijkt het me niet. Maar ik heb zo ook niets horen ‘roepen’ dit jaar. Vaak gezegd: play off-systeem is killing voor de competitie. Alles gaat naar gevestigde orde: spelers, coaches en sponsors.

 6. @phe, ze roepen het niet? Ze doen ieder jaar niets anders dan roepen dat ze voor de playoffs gaan heel mooi die ambitie maar totaal niet realistisch. De top 4 heeft allemaal enkele internationals of ex- internationals en dat hebben de ploegen. 5 tot 12 niet.

 7. Dat de top 4 vol internationals zit, is precies mijn punt. Gevolg play off systeem. Maar het is ook niet zo dat OZ en Kampong geen (ex)internationals hebben (Bachmann, Muller, Angliotti, Engels, De Waard, Derckx, vd Velde, Meijer). Okay, geen sterkhouders zoals bij top-4, maar toch. Dus laat ze alsjeblieft ambitie hebben en die uitspreken. Niet roeptoeteren, maar de strijd aangaan. Of wil je dat we allemaal wachten tot april volgend jaar voor we het gaan volgen?

 8. Phe , van mij mag iedereen alles roepen alleen ze zetten zich zelf zo voor lul, en inderdaad in April word het boeiend als de playoffs weer tussen dezelfde ploegen gaan. Bij de heren idem alleen daar spelen 5 ploegen voor 4 playoff plekken

 9. Er is een groot verschil tussen roepen dat he voor de playoffs gaat of de ambitie hebben om op termijn mee te doen om playoffs.
  Het laatste is het geval en dat is idd heel erg goed. De gevestigde orde moet uitgedaagd worden en dit jaar gaat de strijd om plek 4 absoluut spannend worden. Laren is zwakker geworden en mop, Hurley en Kampong gelijk gebleven of zelfs wat versterkt.
  Daarnaast is het fundament bij deze clubs sterker. Bij Laren zal het heel lastig worden op lange termijn om aan te haken, Kim en Naomi hebben daar ook niet het eeuwige leven. En het blijkt wel dat er nou niet heel veel animo is om daar te gaan hockeyen, niet?

 10. backhand laag

  @Bennie, ik lees ieder jaar dat Laren zakker geworden is, maar ieder jaar slagen ze er vrij easy in om de laatste 4 te halen.

  Ploegen als Mop,Hurley,OZ willen graag meedoen en hebben vast hele aardige speelsters maar de ploegen uit de top 4 hebben gewoon veel meer kwaliteit, bij Laren valt een aantal speelsters weg waarvan Dijkstra een gemis is, de andere speelsters zijn rustig te vervangen, niemand heft het euwige sportleven maar ik zie Naomi toch nog wel doorgaan tot Rio.

 11. 2 jaar terug haalden ze het natuurlijk echt met de hakken over de sloot. Vorig jaar hebben ze een fantastische eerste seizoenshelft helft gedraaid, maar de tweede helft van het seizoen was skecht en hebben ze veel punten verloren. Ik kan me niet voorstellen dat ze weer zo’n eerste helft van het seizoen draaien.

 12. backhand laag

  @bennie, ze halen het ieder jaar en dat zal dit jaar niet anders zijn, omdat de ploegen 5 tot en met 12 nou eenmaal een stuk minder zijn dan de eerste 4.

  de ploegen 5 tot en met 12 hebben nou eenmaal geen Sombroek,Bos,van Ass en Lammers.

 13. Ah toch minder easy dan je zei.. We gaan het zien.
  Ik denk dat t verschil kleiner is en ze het met deze smalle selectie wel eens heel lastig kunnen krijgen. Al ben ik natuurlijk met je eens dat zeker sombroek een enorm verschil is met alle andere keepsters.

 14. backhand laag

  @Bennie, de dames van Laren doen het jaarlijks met een hele smalle selectie daar is dit jaar niks nieuws aan.

  Met deze 4 internationals gaan ze easy de playoffs halen.

 15. Volgens mij heeft Laren pas 2 seizoenen problemen met smalle selectie. jaren daarvoor m.i. op papier beste selectie. Totdat dragende spelers verdwenen (Muller, Van Geenhuizen) maar meer belangrijke speelsters (o.a. Dijkstra, Welten). Vergeet niet blessures: Bos bijna heel seizoen weg na OS, Van Ass vorig seizoen half jaar afwezig, Lammers heel vaak geblesseerd. Dus ‘hakken over sloot’ ja, en smalle selectie nu ook. Laten we hopen de ambitie van nummers 5-8 en dat er compettie komt vóór de play offs.

 16. backhand laag

  @PHE, de dames van laren doen het al jaren met een smalle selectie, niks van de laatste 2 jaar dit was al in de tijd dat bv nog de zussen Smabers meededen.

  Maar de playoffs kunnen we ook dit jaar bij voorbaat al invullen dat zullen dezelfde 4 teams als afgelopen seizoen zijn.

 17. Ben bang dat je gelijk krijgt.

 18. Onzin. Jaren terug was de bank in elk geval volwaardig hoofdklasse niveau. Of in elk geval ervarener, nu zijn het hele matige jonkies.
  Nogmaals we gaan het zien. Ik denk dat je vreselijk overdrijft en dat ze het zeker niet ‘makkelijk’ zullen halen.

 19. @bennie, jaren terug was de selectie ook heel smal, op de bank zaten toen ook jonkies niks anders dan nu dus.

  Natuurlijk halen ze easy de playoffs 4 internationals en 3 jong oranje speelsters, er is geen ploeg buiten de top 4 die dit heeft.

 20. Verschil zit hem in niveau van de jonkies. Toen waren dat speelsters die veelal in Nederlandse jeugd selecties zaten.
  Ik weet niet of je deze 6 jonkies kent, maar dan zijn bepaald geen hoogvliegers, daar zit het verschil in met ‘smal’.
  Heb je nog een antwoord waarmee je niet in herhaling valt?

 21. @Bennie, ja noem de jonkies van toen dan even?

  3 internationals een ex international en 3 speelsters die europees kampioen werden met Jong Oranje afgelopen week, en dan heb je nog speelsters als Holman en Hentenaar noem mij buiten de top 4 een ploeg die dat heeft.

 22. @bennie, dan was ik Maxime Kerstholt nog vergeten . Tel ik al 10 speelsters. De dames van Laren doen het al jaren met een kleine selectie niks nieuws dus, en ook dit jaar zullen ze weer de playoffs halen.

 23. Volgens mij zijn Stichtse en Den Bosch ook niet heel breed qua selectie. De komende jeugd bij Stichtse en DB is wel goed maar Slinkert en Kerstholt bij Laren ook hoor. Ik vibd het wel mooi dat Laren, gedwongen of niet, eigen jeugd de kans geeft.

 24. We praten langs elkaar heen. Je reageert niet op dit stukje hierboven, 6 hele zwakke speelsters, dat zijn de bankzitters, niet de 3 jong oranje speelsters (bankzitters bepalen de breedte toch?!) Tuurlijk zijn de eerste 10 goed, onken ik ook nergens.
  De bank van de middenmotors is sterker, dus beter zorgt Laren dat de eerste 10 heel fit zijn, want zodra ze gaan wisselen, wordt t lastig.
  Succes met je team

 25. Zullen we deze discussie sluiten?
  Ben benieuwd of inderdaad dezelfde 4 weer bovenaan komen en de echte competitie pas in april begint.
  En ik hoop vooral op een keer goede evaluatie van play 0ff-systeem.

 26. @bennie, op basis van wat is de bank van de middenmoters beter, waar basseer je die onzin op?

 27. Lijkt me idd een zinloze discussie worden. Als je vindy dat bovenstaande 6 speelsters meer kwaliteiten hebben dan de bank van Hurley, kampong en mop dan snap je er og heel weinig van of je moet de Laren vlag nog maar eens hijsen en je gekleurde bril poetsen.
  Nogmaals succes net je team en tabee

 28. Ps. Met dikke vingers op een iPhone typen werkt niet zo, zie bericht boven 😉

Reageer