Verhage: 'Den Bosch speelde de finale volwassener dan dat wij deden' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Verhage: ‘Den Bosch speelde de finale volwassener dan dat wij deden’

De dames van SCHC behaalden dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis de finale van de play-offs. Zij kwamen in twee wedstrijden net te kort tegen Den Bosch, die op hun beurt het vijftiende landskampioenschap behaalden in zeventien jaar. RTV-Utrecht maakte een mooie reportage over de finalewedstrijd van SCHC en sprak in de studio met speelsters Michelle van der Pols en Claire Verhage.

SCHC play off RV (7)
SCHC komt bijeen na de verloren finale. Credit: Rob Visser

Vele momenten van het afgelopen weekend zullen nog vaak door het hoofd van de dames uit Bilthoven hebben gespookt. Zo schieten er bij aanvaller Verhage nog steeds flitsen van de twee wedstrijden voorbij. “Je denkt dan, had ik toen dit maar gedaan of had ik toen maar gescoord. Het moet gewoon nog allemaal even een plek krijgen.” SCHC eindigde in de regulieren competitie als nummer één. “Het is best raar dat je een competitie lang knokt om zo hoog mogelijk te eindigen,” vertelt Van der Pols. “Dan word je eerste en wordt alles je twee weken later in twee wedstrijden weer ontnomen.”

Beide dames hebben een bittere nasmaak overgehouden aan de verloren finale. “Inmiddels ben ik er alweer een stuk rustiger onder,” vertelt Verhage. “Zondag kon ik eigenlijk alleen maar huilen. Dat kwam voort uit verdriet en woede. Ik had het gevoel dat de arbitrage niet consequent was in de finale.” Den Bosch won het kampioenschap al vele malen. Van der Pols stelt dan ook terecht dat Den Bosch niet alleen door geluk weer de landstitel binnen sleepte. “Ze hebben uiteraard ook veel ervaring met het spelen van finales. Daar hebben zij een stapje op ons voor.” “Ze hebben over de twee wedstrijden volwassener gespeeld,” vult Verhage haar teamgenoot aan. “Zij zijn koel gebleven in de eerste wedstrijd, terwijl wij toen al vroeg op voorsprong kwamen.” De dames sluiten het interview af met de belofte om volgend jaar met de beker weer in de studio te komen praten.

Voor het hele interview en de reportage, klik hier.

Comments (1)

  1. Kees, ik ben fan van je

Leave a Reply