Verraste Van Silfhout weet dat ze meer kan

Zondagavond maakte Sjoerd Marijne bekend met welke speelsters hij het volgende traject richting de Champions Trophy in Argentinië in zou gaan. Eén van de gelukkigen, en nieuwelingen in de groep, is Sabine van Silfhout en dat had de verdedigster van Hurley zelf niet direct verwacht. 

Oranje van Silfhout Nederland RU
(c) Roel Ubels

“Ik was wel redelijk verrast eigenlijk! Dat zeg ik niet om bescheiden te doen ofzo maar voor mijn eigen gevoel was het niet echt lekker gegaan op de trainingen. Ik weet dat ik meer kan, maar ja, je moet het wel laten zien. Het is dus wel een opluchting dat ik de ‘volgende ronde’ heb gehaald.” Voor Hurley teamgenoot Dorith Claushuis kwam er minder goed nieuws. Zij viel af. “We zouden tussen zeven en acht worden gebeld en Sjoerd (Marijne, red.) belde mij al om vijf over zeven dus dacht ik wacht tot acht uur tot ik Dorith spreek. Ze vertelde dat ze was afgevallen maar de reden wist ze nog niet, daarvoor kon ze de volgende dag bij Sjoerd langskomen. Ze was er best ok onder aangezien ze ook druk is met haar werk.”

Inmiddels hebben de 21 overgebleven speelsters de eerste trainingsdagen alweer achter de rug. Dat er tien mensen missen brengt logischerwijs ook veranderingen met zich mee en het is direct ook duidelijk dat de groep een nieuwe fase in gaat. “Het was wel grappig de eerste training want iedereen had zoiets van waar zijn ze, de groep leek heel klein,” vertelt Van Silfhout. “We gaan nu ook wat gerichter werken. Maandagavond hebben we een presentatie gehad waarin duidelijk werd verteld wie waar zal komen te spelen en hebben we ook al wat afspraken gemaakt. Wat mijn positie is? In de verdedigende linie. Bij mijn club speel ik af en toe iets hoger maar snap heel goed dat ik hier echt in de verdediging sta.”

Over twee weken zal Marijne bekend maken welke achttien speelsters hij definitief meeneemt naar de Champions Trophy in Mendoza, Argentinië. Of Van Silfhout daarbij zal zitten weet ze niet, voor haar zijn de afgelopen weken al winst geweest. “Ik had echt niet verwacht dat ik überhaupt geselecteerd zou worden. Mijn eerste jaar bij Hurley ging super goed en toen raakte is geblesseerd. Daarna ben ik in mijn ontwikkeling even stil blijven staan. De trainingsgroep van Oranje was wel een doel maar ik had niet gedacht dat het deze zomer al zou gebeuren.”  De komende weken zal ze alles uit de kast moeten halen om haar plek bij de laatste achttien te veroveren en aangezien ze er naar eigen zeggen nog niet echt lekker in zat weet ze ook van zichzelf wat er beter moet. “Ik moet sowieso iets rustiger blijven aan de bal. Bij Hurley ben ik dat bijvoorbeeld wel maar hier staat er toch iets meer spanning op waardoor ik soms de verkeerde keuzes maak. Of die spanning nu minder is? Ja, daar was ik zelf ook benieuwd naar en ik heb het idee van wel.”

Naast de trainingen met Oranje moet de nieuwbakken international natuurlijk ook gewoon met Hurley, aan de bak. Ondanks de ‘top vijf’ ambities verloor de ploeg uit het Amsterdamse Bos de afgelopen weken, vaak met één doelpunt verschil, van directe concurrenten Kampong, Oranje Zwart en MOP. “We spelen elke keer aan het eind van de wedstrijden best wel goed maar daarvoor verknallen we het gewoon en dan verliezen we,” blikt Van Silfhout terug. “Het is dus belangrijk dat we vanaf moment één echt scherp zijn.” Komend weekend krijgt Hurley Laren op bezoek. Van Silfhout verwacht een lastige wedstrijd maar geeft zich niet bij voorbaat al gewonnen. “Het is fijn dat we thuis spelen en we hebben wel echt geleerd van vorige wedstrijden. In iedere wedstrijd liggen wel kansen dus we moeten ook vooral naar onszelf kijken. We zullen het toch een keer moeten laten zien!”

 

Comments (1)

  1. Top speelster met een fantastische basistechniek! Heeft alle potentie om ver te komen.

Reageer