Comments (3)

 1. Jammer voor Stichtse. Altijd maar pieken op het juiste moment is natuurlijk wel heel knap van Den Bosch. Geen toeval meer en blijkbaar dwing je daar geluk mee af. Desondanks prachtig seizoen voor Stichtse en Janneke Schopman. Club heeft wat betreft de Dames en Meisjes lijn echt stappen gezet. Chapeau.

 2. Jammer, scheidsrechter is in beide wedstrijden (mede)bepalend voor de uitslag. Doelpunt van Roos Drost (HCDB – SCHC) was clean en de strafcorner ivm “bewust over de achterlijn” van Carlien is dubieus (SCHC-HCDB) (KNHB, op arbitragegebied valt er nog wat te verbeteren !!!)

  Toch knap dat Maartje onder zo veel druk weer scoort. Klasse!

  Verder mogen wij trots zijn op onze sport. Eén groot feest. Best gezellig met die Brabanders!

 3. Arbitrage helaas van doorslaggevende betekenis. Wat te denken van het feit dat op beide dagen de scheidsrechters precies dezelfde kleuren droegen als een van de strijdende teams? Erg onprofessioneel.

  Bij de herenhoofdklasse vind ik het niveau goed maar bij de dames helaas vaak onder de maat.

  Hoofdklasseteams maken altijd video opnames om die, soms frame voor frame, te evalueren, ervan te leren en beter te worden. De KNHB doet het nog steeds d.m.v. beoordelaars. Sommige beoordelaars die destijds zelf al problemen om situaties en overtredingen goed te beoordelen.

  De kernvraag is derhalve of de huidige arbitrage gelijke tred houdt met de professionalisering van het (dames-)hockey.

Reageer