Vier jonge talenten sluiten zich aan bij dames van Hurley

Hurley Dames 1 versterkt zich met vier jonge talenten, zo is op de site van de club te lezen. Naast Renske Siersema komen ook Hannah Lemmens, Tess van Rampshorst, Sabine Plonissen en Margot Zuidhof de overstap naar de club uit het Amsterdamse Bos.

De 23-jarige Hannah Lemmens (middenveldster) doorliep alle Nederlandse jeugdselecties en speelde de afgelopen paar jaren bij HIC. Spits Tess van Ramshorst is pas 18, hoopt de EK-selectie van Jong Oranje te halen en speelde haar hele leven bij Schaerweijde. Ook verdedigster Sabine Plonissen is pas 18 en komt over van Rotterdam. Tot slot de 22-jarige Margot Zuidhof. Zij komt oorspronkelijk uit Helmong maar speelde de afgelopen jaren bij dames 2 en 3 van Hurley waar ze zo opviel dat ze zich nu mag aansluiten bij het eerste.

Met deze nieuwelingen wordt het gat dat door het vertrek van Ruth Helmonds, Yael Goudsmit, Boudine van der Pols en Jasmijn Oliemans werd achtergelaten aardig opgevuld. Wel moet coach Rick Mathijsen het een half seizoen zonder Stephanie van der Raad doen. Zij gaat een half jaar reizen en sluit zich tijdens de winterstop weer bij de selectie aan.

Tegenover de komst van deze jongelingen staat het vertrek van een aantal andere speelsters. Ruth Helmonds, Yael Goudsmit en Boudine van der Pols geven prioriteit aan hun maatschappelijke carrière en doen een stapje terug, terwijl Jasmijn Oliemans elders gaat hockeyen.

Comments (3)

  1. Zusjes Klooster ook gezellig naar Hurley? Of Terriërs, 2 er uit, 2 nieuwe er in!

  2. Waarom gaan de zusjes Klooster dan weg bij rdam of moeten ze daarweg?

  3. Ik denk dat we nu wel mogen concluderen dat Hurley D1 het knapste team uit de hoofdklasse heeft

Reageer