Voor de zusjes Admiraal voelt Hdm als de Terriërs in het groot - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voor de zusjes Admiraal voelt Hdm als de Terriërs in het groot

De zusjes Daphne (links) en Denise Admiraal besloten afgelopen na 21 jaar van De Terriërs uit Heiloo over te stappen naar het Haagse Hdm. Inmiddels heeft de tweeling er één wedstrijd opzitten met hun nieuwe team en ondanks de misschien teleurstellende 0-1 nederlaag tegen Hurley bevalt de club hen goed.

20140904-Denise Admiraal- hdm D1-10022 20140904-Daphne Admiraal- hdm D1-10013

“We waren hier maar twee keer geweest maar de indruk was snel goed,” vertelt Denise in het AD/Haagsche Courant. “We zijn hier prima opgevangen, hebben het erg naar ons zin. Hdm voelt als De Terriërs in het groot.” Het afscheid bij De Terriërs viel de zusjes Admiraal zwaar. “We hebben er wel traantjes om gelaten. We hebben er 21 jaar gehockeyd.” De beste herinnering die ze hebben aan hun oude club was de promotie in 2012. “Het was ongelooflijk mooi,” vertelt Denise. “Heel Heiloo was uitgelopen,” vult Daphne aan. “De reacties van buitenaf waren overweldigend.”

Na een jaar hoofdklasse gespeeld te hebben degradeerde de club weer terug naar de overgangsklasse. Nu de 27- jarige tweeling echter geroken had aan het hoogste podium waren ze vastbesloten er weer terug te keren. Ze besloten de stap te wagen en klopten aan bij Hdm. “We moesten reeël zijn. Ik denk niet dat een Den Bosch of Amsterdam ons zou vragen,” legt Denise uit. “We hebben gekeken naar clubs waar we goed tot ons recht komen. Bij Hdm kennen we wat meiden van het Nederlandse zaalteam en vorig jaar was er al contact.”

Zo gezegd, zo gedaan. De vanaf hun vijfde samenspelende zusjes gingen met elkaar het avontuur aan bij Hdm. “We hebben altijd steun aan elkaar gehad, weten ook niet beter. En het is heerlijk om je soms af te reageren op de ander bij een training of wedstrijd. Bij een ander teamgenootje doe je dat minder snel. Nee, slaan en bijten doe we nu niet meer, haha.”

 

Reageer