Voor Laren was het vandaag de wedstrijd van 'net niet' tegen Hurley - Hoofdklasse Hockey Nederland
Vanessa-Blockmans-Laren

Voor Laren was het vandaag de wedstrijd van ‘net niet’ tegen Hurley

In de strijd om degradatie heeft Hurley drie belangrijke punten weggesnoept bij Laren. In de wedstrijd, die op en neer ging, was het Hannah Lemmens die uiteindelijk het beslissende doelpunt in het eerste kwart kon scoren.

Laren begon gehavend aan de wedstrijd. Flo Klinkhamer (instabiele knie), Fleur Kok (Hamstring), Bieke Wijnmaalen (kruisband) en Bente van der Veldt (Aanhechting pees knie) moesten verstek laten gaan. Het team riep Mare Mooijen (A-junior) en trainer/coach Julia Muller op. Afgelopen week maakte Muller al haar debuut en ook vandaag stond zij weer in de basis. Hurley leek fit aan de wedstrijd te starten. Alleen Marleen Jochems was nog afwezig.

Toch was er in het eerste kwart weinig te merken van de vele afwezigen. Laren startte sterk. Waar Roos Drost voor Hurley in de tweede minuut met een mislukte backhand het goal van Karlijn Adank onder vuur nam, was het Laren-aanvalster Pam van Asperen die dat een aantal minuten later aan de andere kant ook probeerde. Ook zij mistte net richting en precisie. Dat zou uiteindelijk ook het verhaal van de wedstrijd worden.

Hurley en Laren zijn aan elkaar gewaagd

De wedstrijd zou meteen in het begin al een open wedstrijd worden. Hurley probeerde met haar degelijke verdedigende blok (van Wijk en Michels) de snelste weg naar eigen goal dicht te zetten. Dit ging meerdere malen goed. Toch kwam Laren soms gevaarlijk uit de hoek. Met de snelle Maxime Kersholt, die vandaag meerdere malen werd gevoed door Macey de Ruiter kreeg de ploeg verschillende kansen. Doelpunten vielen er niet.

“Het was een leuke wedstrijd, ondanks de vele fouten die we vandaag hebben gemaakt”

Hurley-aanvalster Joelle Ketting kreeg verschillende grote kansen

Daarentegen was het de 17de minuut Hurley die de score wel kon openen. Een lange scoop vanaf eigen 23-meter lijn ging over de gehele verdediging van Laren heen. De lepe Hannah Lemmens nam de bal knap aan op haar forehand en kon gemakkelijk aflopen op keepster Adank. Haar forehand slag leek te mislukken, echter ging de bal toch knap over de liggende Adank heen. Hurley kwam op 1-0. Hurley-aanvalster Joelle Ketting, die naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in haar spel kwam vond dat haar ploeg in de beginfase veel fouten maakte: ‘We creëerden vandaag goede kansen, maar we maakten ze niet echt af. Het was een leuke wedstrijd, ondanks de vele fouten die we hebben gemaakt. De wedstrijd bleef hierdoor heel erg open, waardoor Laren uiteindelijk nog best veel kansen kreeg om te scoren’.

Joelle-Ketting-Hurley
Hurley-aanvalster Joelle Ketting kende een moeilijke eerste helft, maar kwam in de tweede helft steeds meer in het spel voor. Foto: Roel Ubels

Beide teams maken veel fouten

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Verdedigster Julia Muller zette de lijnen uit en dit leek met vlagen ook goed te werken. Wederom was het Maxime Kerstholt die met een backhand het doel van Hurley onder vuur nam. Maar ook ditmaal, was er geen precisie in haar schot. Katerina Lacina, pakte in de tweede helft een groene kaart. De nieuwe Tsjechische aanwinst van Laren kwam geen moment echt goed in de wedstrijd. Ketting: ‘We konden het verschil niet echt maken. Dit jaar hebben we nog moeite met scoren in de competitie, ondanks dat we veel mensen in ons team hebben die kunnen scoren. Het loopt eigenlijk nog net niet zoals het moet’.

In het derde kwart bleef het spelbeeld onveranderd. Beide ploegen kenden sterkere en zwakkere momenten. Pam van Asperen kreeg wederom een gigantische kans, maar ook ditmaal vond zij geen doel. Ook corner drie voor Laren kon in het derde kwart van de wedstrijd geen verandering van score geven.

De rust in het derde kwart was voor Laren-Coach Darren Cheesman, die meerdere malen goed hoorbaar in het veld was, nog eenmaal de kans om zijn ploeg op scherp te zetten: ‘Jullie zitten er zo dichtbij. Het gaat om de laatste details’ geeft hij zijn ploeg mee.

“We moeten het onszelf aanrekenen dat we de punten niet hebben gepakt”

-Middenvelder Bente van der Veldt is herstellende van een blessure

Laren startte meteen sterk aan het vierde kwart. Wederom was het Maxime Kerstholt die met een backhandschot de legguards van de keepster vond. Hierna was het Hurley die de boel op slot gooide. De druk ging iets omhoog en lange ballen vanuit de achterhoede kwamen aan bij de spitsen van Hurley. Spitsen zoals Corver en Ketting kregen nog een kans, maar vonden geen doel. Het slot akkoord was voor van Asperen na een mooie voorzet van Djoeke Vogel. Het resultaat, ‘net niet’.

Bente van der Veldt, geblesseerd maar wel aanwezig, was vandaag goed hoorbaar. Volgens haar verdiende haar ploeg meer: ‘Ik vond dat we vandaag hockeyend goed speelde. Eigenlijk doen we dat elke week. Toch is er iets wat ons er net van weerhoud om toch de punten te pakken. We merken dat we steeds veel moeite hebben om tegen een 1-0 achterstand aan te hockeyen. Vandaag kregen we veel kansen, we moeten het onszelf dan ook aanrekenen dat we niet de punten hebben gepakt’.

Bente-van-der-veld-laren
Bente van der Veldt, speelde een van haar laatste wedstrijden dit seizoen tegen Oranje-Rood. Op dit moment is ze herstellende van een pees aanhechting bij haar knie. Foto: Roel Ubels

Reageer