Voorburg: ‘Ik denk dat wij zondag onze eerste drie punten gaan pakken’

De dames van HIC beginnen zondag tegen Kampong aan de tweede seizoenshelft. Momenteel staan de dames met slechts één punt onderaan de ranglijst. Volgens clubtopscorer Roanne Voorburg is er nog meer dan genoeg motivatie om daar verandering in te brengen.

HIC Roanne VoorburgHIC ging met één gelijkspel uit veertien wedstrijden als hekkensluiter de winterstop in. Voorburg had niet verwacht in het linkerrijtje te staan, maar toch zeker gehoopt op meer dan één punt. “Ik denk dat we de eerste seizoenshelft hebben kunnen proeven hoe het er in de hoofdklasse aan toe gaat,” vertelt Voorburg. “We hebben een vrij jong team met weinig ervaring in de hoofdklasse. Met vlagen konden we meekomen, alleen is ons probleem dat we dat niet 70 minuten volhouden. We zijn er in de winterstop achter gekomen dat we vaak een bepaald breekpunt hebben in de wedstrijd. Dat is meestal als we een tegengoal krijgen. Vaak kunnen we daar niet op anticiperen en verliezen dan de controle om ons nog in de wedstrijd te vechten.”

Doordat de dames van Amsterdam de Europacup indoor in Frankrijk speelden, kreeg HIC een week langer de tijd om zich voor te bereiden op het restant van het seizoen. “We hebben de laatste weken gekeken waar het precies fout ging bij ons,” zegt de drieëntwintigjarige aanvaller. “Het heeft naast het breekpunt ook iets met ons vertrouwen te maken. Niemand van ons heeft ooit zo vaak achter elkaar niet weten te winnen.” Het team uit Amstelveen heeft dan ook hard gewerkt om zich te herpakken. “We hebben heel wat mentale sessies gehad in de winterstop en hebben het vertrouwen zo helemaal terug weten te winnen om vers aan het restant van de competitie te beginnen.”

De play-outs halen is nu het doel van de dames van HIC. Om dit te bewerkstelligen zal het team zes punten moeten inlopen op voorganger Nijmegen. De ploeg uit Gelderland speelde afgelopen zondag verrassend gelijk tegen SCHC en loopt daardoor nog een punt uit op HIC. Voorburg gaat echter niet bij de pakken neerzitten. “Ik zie absoluut nog kansen. We komen nog een aantal teams tegen waartegen we punten kunnen pakken en we kunnen zeker nog voor verassingen zorgen. Tegen Laren hebben we in de eerste seizoenshelft laten zien dat we het kunnen. Ik heb er echt het volste vertrouwen in dat we die play-outs gaan halen.” Aankomende zondag zullen de dames uit Amstelveen de tweede seizoenshelft starten tegen Kampong. Volgens Voorburg zal deze wedstrijd direct het kantelpunt betekenen. “We zijn momenteel extra gedreven om goed resultaat neer te zetten. Kampong zal ook gebrand zijn doordat ze afgelopen zondag verloren hebben, maar ik denk dat wij hier onze eerste drie punten gaan pakken,” sluit Voorburg gemotiveerd af.

Reageer