Voorspellingen halve finales play-offs (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen halve finales play-offs (dames)

De competitie zit erop, de kaarten zijn geschud en dit weekend beginnen de play-offs. Hoofdklassehockey.nl doet de voorspellingen voor de halve finales van de dames.

credit: Rob Visser
credit: Rob Visser

Zaterdag 5 april:

Amsterdam – Den Bosch: 1-1

Voorzichtigheid is troef in de eerste wedstrijd van het tweeluik tussen beide grootmachten in het dames hockey. De angst voor veel tegendoelpunten, en daarmee een voorschot op uitschakeling voor de landstitel, houdt beide ploegen in hun greep en daardoor is de eerste wedstrijd weinig spectaculair. Amsterdam opent na 15 minuten de score uit een strafcorner, vlak voor rust doet Den Bosch wat terug. Na de thee zijn de kansen schaars en de spanning voelbaar. Tien minuten voor tijd geloven beide ploegen het wel waardoor de strijd een dag later in Brabant beslist wordt.

Laren – SCHC: 1-3

SCHC is duidelijk beter in de eerste wedstrijd van de halve finale en neemt een voorschot op een historische finaleplaats want nooit eerder streed de Bilthovense ploeg in de finale om het landskampioenschap. De lijstaanvoerder na 22 wedstrijden vergeet echter op Laren de trekker al definitief over te halen, want de 1-3 zege is slechts een schamele weergave van het krachtsverschil. Voor rust weet Laren de rood-blauwe formatie nog enigszins bij te benen (1-1 ruststand door doelpunten van Maxime Kerstholt en Caja van Maasakker) maar in de tweede helft overloopt SCHC Laren volledig. Dankzij goals van Roos Drost en Claire Verhage verschaft Stichtsche zichzelf een riante uitgangspositie.

 

Zondag 6 april

Den Bosch – Amsterdam: 2-2

Na het 1-1 gelijke spel op Amsterdam weten de hoofdstedelingen dat ze minimaal 1 doelpunt nodig hebben om door te dringen tot de finale. Ook in deze wedstrijd zijn beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd, is het 70 minuten spannend en is het, in tegenstelling tot zaterdag, een geweldige wedstrijd om naar te kijken. Amsterdam opent geweldig, scoort al snel het benodigde uitdoelpunt en weet vlak voor rust wederom het doel te vinden (strafcorner Ellen Hoog). Na rust is het alles of niets voor Den Bosch. Nadat de thuisploeg 7 minuten voor tijd de 2-2 binnenschiet (2e doelpunt van Maartje Paumen die vlak na rust ook verantwoordelijk was voor de 1-2) komt Amsterdam vol onder druk te staan. De ploeg houdt echter stand waardoor de eerste halve finale beslist wordt op uitdoelpunten.

SCHC – Laren: 2-0

Het sprankje hoop dat Laren nog had op een finaleplaats wordt in de eerste tien minuten van de tweede halve finalewedstrijd aan diggelen geschoten door het wederom zeer sterk spelende SCHC. Een benutte strafcorner van Caya van Maasakker en een velddoelpunt van Maike Stöckel zorgen voor een ultrasnelle 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Laren probeert het daarna wel maar weet niet echt een vuist te maken. Kansen worden, op twee strafcorners na, nauwelijks afgedwongen waardoor de wedstrijd langzaam als een nachtkaars dooft. SCHC spaart na rust haar krachten en plaatst zich kinderlijk eenvoudig van de finale.

Reageer