Voorspellingen play off finales (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen play off finales (dames)

De laatste wedstrijden van het seizoen en dus ook de laatste voorspellingen van het seizoen! Aankomend weekend wordt er bij zowel de dames als bij de heren de finale om het landskampioenschap gespeeld. Lees hier de voorspellingen van de dames finale tussen SCHC en Den Bosch.

SCHC-Den-Bosch-dames-RU-Welten-Maasakker.jpg
Caia van Maasakker en Lidewij Welten. Credit: Roel Ubels

Zaterdag 12 april:

Den Bosch – SCHC: 4-2

SCHC, de finaledebutante weet in de eerste minuten niet wat haar overkomt. Den Bosch, voor de 17e keer in de finale, is wat dat betreft ervaringsdeskundige en vliegt er vol op. Dit resulteert binnen zes minuten in een 2-0 voorsprong waarna de Bossche storm enigszins gaat liggen. SCHC komt langzaam in haar spel en weet na 20 minuten haar eerste strafcorner via Caia van Maasakker te benutten. Na rust is Stichtsche de baas op het veld maar Den Bosch ongekend effectief.  Terwijl SCHC veel kansen onbenut laat zorgen twee counters voor even zoveel doelpunten en een 4-1 voorsprong. Een treffer 5 minuten voor tijd geeft SCHC nog enig zicht op de landstitel maar daarvoor moet het zondag uit een ander vaatje tappen.

Zondag 13 april:

SCHC – Den Bosch: 3-2

In Bilthoven lijkt de landstitel tot drie minuten voor tijd naar de thuisploeg te gaan maar een rake strafcorner van, wie anders, Maartje Paumen zorgt ervoor dat Den Bosch toch weer landskampioen wordt. In de eerste helft laat SCHC haar aanvallende intenties zien maar weet het niet te scoren. Den Bosch weet een van de gevaarlijke counters wel te benutten en komt zo op een 0-1 voorsprong. Na rust heeft SCHC meer geluk in de cirkel en binnen de kortste keren staat de ploeg met 2-1 voor. Als Roos Drost 12 minuten voor tijd ook nog de 3-1 binnen rost is een verassing in de maak. Het publiek is dolenthousiast en schreeuwt uit volle borst de ploeg naar de eindstreep. Tot drie minuten voor tijd: Maartje Paumen zorgt voor grote vreugde bij de Brabanders en een enorme teleurstelling bij SCHC.

Comments (2)

  1. dacht het niet Piet!

  2. Eerste voorspelling komt aardig in de buurt. Nu hopen dat morgen de voorspellinsuitslag ook klopt dan komt de cup weer naar t Zuiden.
    Dames DB gefeliciteerd!

Reageer