Voorspellingen vrijdag 26 september (dames)

De damesteams uit de hoofdklasse hebben een dubbelweekend voor de boeg. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van vrijdag 26 september (aanvang: 20:30 uur).

Laren Den Bosch RU Goderie de Lange

Laren – Den Bosch: 2-4

In Laren staat de eerste topper van het seizoen op het programma. Den Bosch heeft als enige ploeg nog geen puntverlies geleden en ook in Laren overtuigt het team van Raoul Ehren. Ondanks de vroege achterstand (goal van Juliette Hentenaar) gaat de koploper met een 2-1 voorsprong rusten. Na de thee loopt Den Bosch dankzij twee rake corners van Maartje Paumen uit naar een 4-1 voorsprong. De treffer van Maxime Kerstholt, drie minuten voor tijd, komt te laat om de spanning in de wedstrijd terug te laten keren.

Hurley – Kampong: 2-2

In Amstelveen staat een zeer interessant duel op de rol tussen twee ploegen met play-off ambitie. Doordat Kampong er tegen SCHC en Amsterdam een gelijkspel uit wist te slepen en Hurley tegen deze twee topploegen op het nippertje onderuit ging staan de Utrechtse dames hoger op de ranglijst. Vrijdag is hier echter niks van te zien. De ploegen houden elkaar 70 minuten lang in evenwicht, waarbij Kampong tot tweemaal toe een voorsprong uit handen geeft. Vlak voor tijd mist Hurley twee strafcorners op rij, en helpt Kampong nog een grote veldkans om zeep. Na afloop kan iedereen leven met het gelijke spel.

Oranje Zwart – Amsterdam: 2-3

Amsterdam beleeft een lastige start van het seizoen. Na de makkelijke overwinning op Wageningen volgde een gelijkspel tegen Kampong en de nipte (en misschien wel onverdiende) overwinning op Hurley. Ook tegen Oranje Zwart gaat het moeizaam. Na een 2-1 achterstand bij rust wordt in de slotfase de zege over de streep getrokken. Kitty van Male zorgt met twee mooie doelpunten voor opluchting bij de ploeg van Jisse Waasdorp. Voor OZ zijn de druiven zuur; na een goede wedstrijd worden de Eindhovenaren niet beloond met punten.

Bloemendaal – SCHC: 1-3

Bloemendaal boekte vorige week een zeer belangrijke en knappe zege op HDM. Dit goede resultaat krijgt op vrijdagavond echter geen vervolg. Tegen SCHC komt de ploeg het eerste uur goed mee maar moet het in de slotfase toch capituleren. De 1-0 van Lara Dell’Anna wordt voor rust ongedaan gemaakt door Claire Verhage. In de tweede helft valt SCHC aan, countert Bloemendaal gevaarlijk en blijft het lang 1-1. In de slotfase maakt de ervaring van SCHC het verschil waardoor de ploeg in de top van het klassement blijft staan.

MOP – Hdm: 1-1

MOP was kansloos tegen Den Bosch en dat was een bittere pil voor de ploeg van Toon Siepman. Tegen Hdm wil het revanche nemen, maar dat lukt met een 1-1 niet. De Haagse formatie, die na drie wedstrijden nog puntloos onderaan staat, vecht zich een slag in de rondte en weet op die manier zeer verdiend een punt over te houden aan het vrijdagavondduel. In de tweede helft opent MOP middels een strafcorner de score maar vlak daarna staat de stand alweer gelijk. Doordat de thuisploeg nog een aantal grote kansen niet weet benutten blijft de 1-1 op het scorebord staan.

Wageningen – Pinoké: 1-2

De start van debutant Wageningen was niet mals. Met de wedstrijden tegen Amsterdam, Laren en Kampong achter de rug is het dan ook niet vreemd dat de ploeg nog geen punten heeft. Tegen Pinoké zal Wageningen voor het eerst het idee hebben dat er wat te halen valt, waardoor de 1-2 nederlaag keihard aankomt. Pinoké is niet beter dan Wageningen, maar net even slimmer en meer ervaren. De goals vlak voor en vlak na rust kunnen niet meer worden gerepareerd, waardoor de Steekneuzen drie hele belangrijke punten meenemen naar het Amsterdamse Bos.

Reageer