Voorspellingen vrijdag 27 maart (dames)

De hoofdklasse-dames hebben een dubbelweekend voor de boeg. Vrijdagavond beginnen zij deze met hun achttiende speelronde van het seizoen. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van vrijdag 27 maart (aanvang 20:30 uur).

Laren-Amsterdam-RU-Hoog-van-As-de-Lange
(c) Roel Ubels

Laren – Amsterdam: 1-2

De topper  van de vrijdagavond speelt zich af in Laren waar de plaatselijke HC Amsterdam ontvangt. Laren speelde vorige week gelijk tegen SCHC en heeft Den Bosch definitief moeten laten gaan in strijd om de koppositie. Wat rest is in vorm komen voor de play offs, het thuisvoordeel afdwingen en het publiek vermaken met nog vijf mooie wedstrijden. Tegen Amsterdam, dat ondanks een overvolle ziekenboeg in uitstekende vorm verkeerd, speelt Laren goed. Het gemis van een aantal dragende speelsters in de voorhoede doet de ploeg echter de das om. De voorhoede van Amsterdam is in tegenstelling tot Laren de laatste weken juist fit en prima op dreef. Ook tegen Laren is de ploeg scherp in de cirkel, getuige de twee goals uit slechts vier kansen.

Bloemendaal – Hurley: 2-2

Bloemendaal veraste vriend en vijand met een 1-3 overwinning in Utrecht op Kampong, waardoor het Pinoké voorbij streefde op de ranglijst en MOP weer in het vizier heeft. Hurley kan bij een overwinning de deur richting plaats tien definitief in het slot gooien. De bezoekers beginnen voortvarend aan deze missie, komen met 0-2 voor maar vergissen zich vervolgens in de vechtlust van Bloemendaal, dat na rust zeer verdiend op gelijke hoogte komt.

MOP – Kampong: 0-1

MOP is door de nederlaag tegen Amsterdam en de overwinning van Bloemendaal volop verwikkeld in de degradatiestrijd. De ploeg van Toon Siepman, dat na de winterstop pas één schamel puntje verzamelde, beseft dit als geen ander en vliegt er tegen Kampong vol op. De bezoekers, de laatste twee weken hopeloos uit vorm, kunnen na de nederlaag tegen Bloemendaal de play offs wel vergeten. Deze klap is Kampong nog niet te boven. Tegen MOP is het matig wat het team van coach Stijn van Roosendaal laat zien. De thuisploeg heeft het betere van het spel maar het enige doelpunt is voor Kampong waardoor de drie punten mee naar de Domstad gaan. Het vertoonde spel geeft MOP wel vertrouwen voor de belangrijke weken die de ploeg voor de boeg heeft.

Pinoké – SCHC: 0-5

SCHC leed haar eerste puntverlies van 2015 in het thuisduel tegen Laren en zag daarmee Amsterdam tot op drie punten naderen. Tegen Pinoké herstelt de ploeg zich uitstekend. Het laat geen spaan heel van de degradatiekandidaat, dat blij mag zijn dat het slechts 0-5 wordt. Pinoké, dat vorige nipt van HDM verloor, wordt compleet overlopen en is kansloos tegen het snelle, beweeglijke aanvalsspel van de Bilthovense formatie. Voor de rust scoort Roos Drost tweemaal, na de thee scoort de bezoekende ploeg nog drie keer.

Den Bosch – Hdm: 4-1

Den Bosch plaatste zich vorige week als eerste voor de play offs en lijkt de competitie ook af te sluiten als nummer één waardoor plaatsing voor de Europa Cup reeds een feit is. In het thuisduel tegen Hdm doet de ploeg van Raoul Ehren het rustig aan. Hdm, dat na de overwinning op Pinoké handhaving lijkt te hebben veiliggesteld, profiteert van deze instelling en weet lange tijd gelijke tred te houden met de Bossche formatie. In het laatste kwartier loopt Den Bosch echter alsnog uit naar een ruime overwinning, mede dankzij twee rake strafcorners van Maartje Paumen.

Wageningen – Oranje Zwart: 1-4

Na een dramatische hervatting van de competitie is Oranje Zwart de laatste twee weken prima op dreef. Overwinningen op Kampong en Hurley hebben de Eindhovense dames goed gedaan en ook tegen Wageningen speelt Oranje Zwart erg sterk. De ploeg van Kai de Jager heeft de kracht gevonden om te strijden om plaats vijf, en zal daar de komende weken vol voor vechten. Tegen Wageningen komt de overwinning na een snelle 0-2 voorsprong geen moment in gevaar. Wageningen probeert het wel, maar komt simpelweg kwaliteit tekort.

Reageer