Voorspellingen vrijdag 31 oktober (dames)

De damesteams uit de hoofdklasse hebben een dubbelweekend voor de boeg. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van vrijdag 31 oktober (aanvang: 20:30 uur).

Credit: Maurice de Wert
Credit: Maurice de Wert

Den Bosch – Kampong: 2-1

Den Bosch is dit seizoen weer zeer goed op dreef getuige de acht overwinningen in negen wedstrijden. Ook de tegenstander van vrijdag is het hockeyjaar sterk begonnen. Ondanks dat het jonge Kampong een aantal keren vlak voor tijd een voorsprong weggaf, bezet de Utrechtse formatie een keurige vijfde plek. Tegen Den Bosch speelt het wederom zeer verdienstelijk, maar moet het uiteindelijk buigen voor de zeer goed spelende Lidewij Welten en de corner van Maartje Paumen. Beide internationals maken wederom het verschil voor de thuisploeg, waardoor de koppositie in het bezit blijft van Den Bosch.

Laren – Oranje Zwart: 2-2

Laren redde in de wedstrijden met Kampong en Hurley in de slotminuten een punt en ook tegen Oranje Zwart blijft de voormalige koploper op een gelijkspel steken. Ditmaal komt Laren tweemaal zelf op voorsprong, maar geeft deze net zo vaak weer uit handen waardoor er na 70 minuten een terechte 2-2 op het scorebord staat. Bij Laren is Kim Lammers wederom de grote mevrouw met twee mooie treffers, voor Oranje Zwart scoren Valerie Magis en Jill Boon. Dankzij het knappe gelijkspel blijft Oranje Zwart op de vierde plaats staan.

SCHC – Wageningen: 8-0

Wageningen leed vorige week een gevoelige nederlaag tegen mede promovendus Bloemendaal, de ploeg waarvan de Gelderlanders in de play offs nog van wisten te winnen. SCHC boekte een zakelijke 4-0 overwinning op Hdm en houdt daardoor aansluiting met de top van de ranglijst. In de wedstrijd tegen Wageningen komt de ploeg van Giles Bonnet geen moment in de problemen. Na een 3-0 ruststand loopt de Bilthovense ploeg uit naar een 8-0 overwinning. In het laatste kwartier geloven beide ploegen het wel en wordt er stiekem kracht gespaard voor de wedstrijd van zondag.

Hdm – Amsterdam: 2-2

Amsterdam maakt een zeer moeizaam seizoen door en staat door de nederlaag tegen Den Bosch op een tegenvallende zesde plaats. Ook in de uitwedstrijd tegen Hdm komt de ploeg niet los waardoor het wederom een teleurstelling moet slikken. Kansen zijn er voldoende voor de regerend Europees Kampioen, maar scoren blijkt lastig. Hdm vecht op vrijdagavond voor wat het waard is en wordt daarvoor beloond met een punt. Waar Amsterdam moeite heeft met het scoren is Hdm juist zeer effectief. Uit drie kansen scoort de thuisploeg tweemaal, waarvan de laatste  minuten voor tijd.

MOP – Bloemendaal: 2-2

De belangen voor het duel tussen MOP en Bloemendaal zijn duidelijk: De verliezer blijft steken rond de gevaarlijke tiende plek, de winnaar kan weer een beetje naar boven kijken. Ondanks dat beide ploegen vol voor de overwinning spelen staat er na 70 opwindende minuten een 2-2 gelijkspel op het scorebord. In de eerste helft is Bloemendaal de betere partij, na rust domineert de thuisploeg. Lieke van Wijk zet MOP met haar specialiteit tweemaal op voorsprong, Bloemendaal zet daar twee mooie velddoelpunten tegenover. Na afloop heerst bij beide ploegen teleurstelling, maar kan iedereen leven met een gelijkspel.

Pinoké – Hurley: 1-3

Het spel van Pinoké is de laatste weken zeker niet slecht, maar punten leverde dit tot nu toe niet op. Na de zege op Bloemendaal in de openingswedstrijd van het seizoen wist de ploeg slechts één punt te verzamelen in de uitwedstrijd tegen nummer laatst Wageningen. Ook in de Amsterdamse derby tegen Hurley speelt Pinoké aardig maar delft de ploeg van Maarten Stenvers toch het onderspit. Hurley heeft de laatste tijd de weg naar boven gevonden. Het spel is al weken goed en dat levert nu ook steeds vaker punten op. Tegen Pinoké buigt de ploeg na rust een 1-0 achterstand om naar een verdiende 1-3 overwinning.

 

 

Reageer