Voorspellingen vrijdag 7 november (heren)

De herenteams uit de hoofdklasse hebben een dubbelweekend voor de boeg. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van vrijdag 7 november (aanvang: 20:30 uur).

Kampong - Den Bosch MdW Kemperman
(c) Maurice de Wert

Schaerweijde – Bloemendaal: 1-3

Bloemendaal maakt een zeer wisselvallig seizoen door. Van ‘de kleintjes’ wordt keurig gewonnen, in de toppers komt het tot op heden tekort. Op bezoek bij Schaerweijde, dat dit seizoen keurig in de middenmoot staat, heeft de formatie van Russel Garcia het lastig. De thuisploeg, die de toppers dit seizoen zeer goed partij biedt, speelt met veel snelheid en een hechte verdediging. Uiteindelijk is de individuele klasse van Bloemendaal doorslaggevend. Tom Boon benut twee strafcorners na de pauze en bezorgt Bloemendaal daarmee drie zeer welkome punten.

HGC – Oranje Zwart: 2-3

HGC is de laatste weken van slag. Na de dreun die Amsterdam in de laatste minuut uitdeelde in het onderlinge treffen verloor de Wassenaarse ploeg van Kampong en Hurley waardoor het buiten de top vier viel. In de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart is het “oude” HGC weer te zien, en beide cornerkanonnen in de gelijk opgaande strijd weer van zich doen spreken. Zowel Gonzalo Peillat als Mink van der Weerden slepen met scherp en maken twee doelpunten waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijk spel lijkt te eindigen. Lijkt, want vlak voor tijd schiet Jelle Galema de teleurstelling van het afvallen bij het Nederlands Elftal van zich af en daarmee kroont hij zich tot matchwinner.

Pinoké – Hurley: 2-2

In het Amsterdamse bos staat een zeer belangrijke derby op het programma. Voor thuisploeg Pinoké is het aanhaken of afhaken, het bezoekende Hurley krijgt de kans afstand te nemen van plaats 10. Het niveauverschil tussen de ploegen is klein, beide leggen zeventig minuten vechthockey op de mat. Hierdoor ontspant zich een heerlijke wedstrijd waarbij het publiek zich geen moment verveelt. Zowel Pinoké als Hurley weten in beide helften eenmaal te scoren en geven na afloop toe dat een puntendeling volledig terecht is.

Den Bosch – Kampong: 1-5

Kampong speelt een zeer goede eerste seizoenshelft. De ploeg incasseert weinig tegentreffers en scoort zelf aan de lopende band. Den Bosch pakt de punten tegen de ploegen uit het rechter-rijtje, maar komt tegen de toppers flink tekort. Ook in de avondwedstrijd tegen de koploper komen de Brabanders er, ondanks de snelle 1-0 voorsprong via Jonas Gomoll, niet aan te pas. Kampong heerst op het middenveld en de snelle spitsen zorgen voor veel gevaar. Nog voor rust is de achterstand omgebogen in een voorsprong en na de thee loopt de Utrechtse ploeg uit naar een ruime zege.

Push – Amsterdam: 1-6

Heeft Amsterdam het lek boven? Feit is dat de ploeg na een matige seizoenstart drie wedstrijden op rij won en weer helemaal mee doet om een plek bij de eerste vier. Tegen Push wordt de goede serie doorgezet getuige de eenvoudige 6-1 zege op de Brabantse formatie. Push, dat sinds de eerste speelronde wacht op zijn tweede punt, kan echter heel goed meekomen met de ploeg van Alyson Annan en weet het tot de 55e minuut spannend te houden. Na de 3-1, doelpunt van Justin Reis- Ross, is de strijd gestreden en loopt Amsterdam uit naar een ruime zege. Zondag in de topper tegen Rotterdam weten we of Amsterdam het tij echt heeft weten te keren.

Rotterdam – Tilburg: 5-0

Sinds de 1-0 nederlaag tegen HGC is Rotterdam bezig met een uitstekende serie wedstrijden. Dankzij drie ruime overwinningen staat de ploeg inmiddels op de derde plaats. In de vrijdagavondwedstrijd ontmoet het Tilburg, dat vorige week met 3-0 van Bloemendaal verloor. In het stadion van Rotterdam is het krachtsverschil tussen de teams groot. Tilburg beperkt zich tot verdedigen en gunt Rotterdam de bal, de thuisploeg speelt geduldig en scoort op de juiste momenten. Na een vlotte 1-0 maakt Timmo Kranstauber vlak voor rust de tweede Rotterdamse treffer. Na de derde Rotterdamse treffer, van Paul Melkert, is de wedstrijd na 39 minuten gespeeld.

Comments (4)

 1. Schaerweijde – Bloemendaal 1-3
  HGC – Oranje-Zwart 2-4
  Pinoké – Hurley 3-4
  Den Bosch – Kampong 1-6
  Push – Amsterdam 2-4
  Rotterdam – Tilburg 2-2

 2. Schaerweijde – Bloemendaal 1-5
  HGC – Oranje-Zwart 0-2
  Pinoké – Hurley 4-2
  Den Bosch – Kampong 1-6
  Push – Amsterdam 1-7
  Rotterdam – Tilburg 4-0

 3. SW-BD 3-3
  HGC-OZ 2-4
  Pin-Hur 1-3
  DB-Kam 1-5
  Push-Adam 1-7
  Rdam-Tilb 2-0

 4. SW – BD 1-4
  HGC- Oz 1-3
  Pin – Hur 2-3
  DB – Kam 2-5
  Push -Adam 2-3
  rdan- Tilb 4-1

Reageer