Voorspellingen zondag 1 maart (dames)

Aanstaande zondag hervatten de hoofdklasseteams de competitie. De damesteams spelen dan hun veertiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 1 maart.

Den Bosch MOP RU Flanagan
Wie wint het Brabants onderonsje in Vught? (c) Roel Ubels

Bloemendaal – Hdm: 2-2

In Bloemendaal staat direct na de winterstop een regelrechte degradatiekraker op het programma. De thuisploeg, tiende op de ranglijst, kan bij winst op gelijk hoogte komen met de bezoekers uit Den Haag. De heenwedstrijd was close en werd nipt gewonnen door Bloemendaal. Ook deze editie is razend spannend. Na een 1-0 voorsprong voor Bloemendaal komt Hdm na rust op 1-2. In de slotminuten moet Hdm, nadat het met veel kunst- en vliegwerk het aanvallende Bloemendaal weet te verdedigen en zelf een aantal grote kansen uit counters gemist heeft, toch de (verdiende) gelijkmaker incasseren.

MOP – Den Bosch: 1-2

De grote vraag is hoe Den Bosch haar verre trip naar Litouwen in het kader van de Europa Cup zaalhockey verwerkt heeft. Tegen MOP gaat het, ondanks dat Raoul Ehren dat niet als excuus wil gebruiken, moeizaam. Na een teleurstellende eerste seizoenshelft, is de thuisploeg gedurende 70 minuten de bovenliggende ploeg, maar dit vergeet het uit te drukken in doelpunten. De ervaring en de leepheid van Den Bosch zorgen uiteindelijk voor een gigantische kater voor MOP, dat in het laatste kwartier door doelpunten van Maartje Paumen en wereldkampioen zaalhockey Lieke Hulsen een 1-0 voorsprong uit handen geeft.

Laren – Pinoké: 4-0

Laren staat na een zeer succesvolle eerste seizoenshelft op een mooie tweede plaats van de ranglijst en kan gezien de voorsprong op nummer vijf Kampong (13 punten) de play offs nauwelijks meer ontgaan. Ook Pinoké kan een competitietoetje bijna niet meer missen, alleen gaat het hier om de gevaarlijke degradatiewedstrijden. In Laren staat zondag een ongelijke strijd op het programma. Laren komt goed uit de startblokken, neemt al snel een 2-0 voorsprong waarna de wedstrijd al zo goed als gespeeld is. In het tweede bedrijf hockeyt Pinoké goed mee maar kansen worden nauwelijks afgedwongen. Laren schiet er nog twee in, waardoor een zeer terechte 4-0 op het scorebord staat.

Wageningen – Kampong: 1-3

Wageningen moet snel punten gaan pakken in strijd tegen degradatie, Het gat met de “veilige” elfde plaats is maar liefst zes punten. Tegen Kampong is er lang hoop op een punt, maar moet het uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de middenmoter. Kampong, dat nog een serieuze kans op de play offs heeft opent sterkt maar valt daarna ver terug. Op pure wilskracht en dankzij de strafcorner van Julia Muller loopt het in de slotfase toch uit naar een 1-3, waardoor de drie punten mee gaan naar de Domstad.

Hurley – Amsterdam: 1-2

De regerend Europees kampioen speelde een zeer moeizame eerste seizoenshelft. Deze werd echter afgesloten met een klinkende 6-1 zege op Kampong, waardoor Amsterdam alsnog als vierde de winterstop inging. Tegen Hurley speelt Amsterdam, ondanks het gemis van enkele belangrijke speelsters, een goede wedstrijd. Ook Hurley laat zich van haar sterkste kant zien, waardoor er zich een zeer aantrekkelijk en gelijk opgaand duel afspeelt. Amsterdam komt dankzij doelpunten  van Kelly Jonker en Ellen Hoog op een 2-0 voorsprong, pas in de slotfase weet Hurley wat terug te doen.

Oranje Zwart – SCHC: 2-4

Voor Oranje Zwart is het treffen met SCHC van cruciaal belang. Bij verlies haakt de ploeg definitief af voor een plek bij de eerste vier en kan het seizoen wederom als verloren beschouwen worden. SCHC speelde een degelijke eerste seizoenshelft en zal de play offs wederom gaan halen. In Eindhoven speelt de ploeg van interim-coach Netty van Maasakker een zeer sterke eerste helft. Oranje Zwart komt er amper aan te pas en mag blij zijn dat de stand na 35 minuten slechts 0-3 is. Dankzij een mindere tweede helft van de bezoekers en het alles of niets spelletje van Oranje Zwart is de strijd na rust gelijk opgaand. Oranje Zwart komt terug tot 2-3 waarna Emilie Mol in de laatste minuten de wedstrijd in het slot gooit.

 

Reageer