Voorspellingen zondag 12 april (dames)

De hoofdklasse-dames spelen na het vrije paasweekend aankomende zondag hun twintigste speelronde van het seizoen. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 12 april.

Credit: Jannette Brouwer
Credit: Jannette Brouwer

Hdm – SCHC: 1-3

Bijna heel hockeyend Nederland gunde SCHC de winst in de Europa Cup die het vorige weekend won door in eigen huis Den Bosch in de finale te verslaan. Amper een week later staat het treffen met Hdm op het programma, een duel dat om des keizers baard gaat. SCHC is al geplaatst voor de play offs (en speelt alleen nog voor thuisvoordeel) en Hdm heeft zich wederom keurig veilig gespeeld. In de eerste helft is SCHC duidelijk nog met haar hoofd in Europese sferen waardoor Hdm de betere ploeg is. Na rust richt SCHC zich op en wint het knap met 3-1.

Wageningen – Bloemendaal: 0-2

Voor Bloemendaal is het duel tussen beide promovendi van cruciaal belang. Bij winst kan het gat met de veilige negende plaats gedicht worden. Wageningen, dat officieel degradeerde na het 1-0 verlies tegen Hdm ziet het duel met Bloemendaal als ideale kans op de eerste hoofdklassezege van de club ooit. Deze komt er echter niet. Bloemendaal toont haar ware gezicht, geeft geen centimeter ruimte weg, vecht voor elke meter en weet twee van haar vele kansen te benutten. Dankzij deze belangrijke zege gaat Bloemendaal met veel vertrouwen het cruciale treffen met concurrent MOP in dat volgende week op ’t Kopje op het programma staat. Voor Wageningen resten de wedstrijden met SCHC en MOP om alsnog een volle driepunter te verdienen.

MOP – Oranje Zwart: 1-3

Oranje Zwart loert alsnog op plek vier. Dankzij de verrassende nederlaag van Amsterdam tegen Pinoké heeft de Eindhovense formatie van Kai de Jager zomaar nog een kans op de play offs. Daarvoor moet er hoe dan ook gewonnen worden van MOP, dat juist nog volop in gevecht is om boven de rode streep te blijven. In Vught ontspant zich een aantrekkelijke derby waarin naast goed hockey bij tijd en wijle bikkelhard gespeeld wordt. Oranje Zwart gaat hier het beste mee om, scoort op mentaal goede momenten de doelpunten (vlak voor en vlak na rust) en neemt verdiend drie punten mee naar Eindhoven.

Laren – Hurley: 2-2

Laren bereikte dankzij een 1-0 zege op Amsterdam wederom de play offs maar zag SCHC langszij komen in strijd om plaats twee en daarmee het thuisvoordeel tijdens de halve finale dankzij de nederlaag tegen Kampong. Hurley speelde zich dankzij het zespunten weekend helemaal veilig en kan de komende weken lekker uit hockeyen. Tegen Laren lukt dat prima. Hurley is 70 minuten gelijkwaardig, komt voor rust op voorsprong en weet na rust een 2-1 achterstand te repareren. Na afloop is iedereen het er over eens: het gelijke spel is meer dan verdiend.

Pinoké – Kampong: 1-2

Pinoké verraste vriend en vijand door in het Wagenerstadion met 1-0 van Amsterdam te winnen. Daarmee greep de ploeg de laatste kans om de play downs te ontlopen. In de wedstrijd tegen Kampong nemen de Steekneuzen het opgedane vertrouwen mee het veld in en is het vooral voor rust beter dan de Utrechtse formatie. Na de break komt Kampong beter in het spel, komt het op voorsprong en sleept het de driepunter met hakken over de sloot over de finish.

Den Bosch – Amsterdam: 3-1

Den Bosch verloor voor het tweede jaar op rij de finale van de Europa Cup na het nemen van shoot outs. Deze teleurstelling probeert de ploeg in het klassieke duel tegen Amsterdam om te zetten in grootste daden. Onder aanvoering van Maartje Paumen speelt de Bossche formatie een sterk duel tegen het wisselvallige Amsterdam dat dankzij een dramatisch weekend de concurrentie flink dichterbij zag komen in strijd om plaats vier. Sterker nog, na de 3-1 nederlaag staat Amsterdam niet meer bij de eerste vier en met het de komende weken vol aan de bak om zich te kwalificeren voor de halve finale van het landskampioenschap.

 

Reageer