Voorspellingen zondag 14 september (dames)

Aanstaande zondag spelen de hoofdklasseteams hun tweede speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de dames wedstrijden van zondag 14 september.

Amsterdam Kampong JB de Waard
(c) Jannette Brouwer

Kampong – Amsterdam: 2-2

Kampong doet dit jaar weer serieus mee voor een plaats bij de beste vier, getuige ook het knappe 1-1 gelijke spel tegen SCHC. Ook in de tweede speelronde treft het een kampioenskandidaat en ook in deze wedstrijd overtuigt de Utrechtse ploeg. Het is gelijkwaardig aan het gehavende Amsterdam, dat Eva de goede en Jacky Schoenaker nog steeds moet missen. Ditmaal komt Kampong met twee 2-0 achter te staan (doelpunten Kelly Jonker en Kitty van Male), maar laat het zien dat er ook geknokt kan worden. De verdiende 2-2 valt vlak voor tijd uit een strafcorner van Julia Muller.

Hurley – SCHC: 1-2

SCHC begon teleurstellend aan het seizoen en ook tegen Hurley swingt de ploeg nog niet. De thuisploeg, waar oud SCHC-speelster Renske Siersema een goede wedstrijd op het middenveld speelt, is onbevangen, vecht voor wat het waard is, maar komt uiteindelijk net tekort. SCHC blijft, dankzij twee rake corners van Caya van Maasakker, net aan de goede kant van de score, maar het is op het nippertje.

Bloemendaal – Den Bosch: 0-4

Den Bosch begon alles behalve overtuigend aan de competitie, getuige de nipte zege tegen provinciegenoot Oranje Zwart. Dankzij de individuele klasse van, voornamelijk, Maartje Paumen, Lidewij Welten en Margot van Geffen, hield de landskampioen de punten aan de Oosterplas. Tegen het gepromoveerde Bloemendaal komt de ploeg nauwelijks in de problemen. Ondanks een 4-0 zegen is het echter nog niet groots wat Den Bosch laat zien. Bloemendaal knokt zichzelf een slag in de rondte, maar mist voorin stootkracht om het Den Bosch echt moeilijk te maken.

Wageningen – Laren: 1-2

Wageningen beleeft een loodzware competitiestart. Na de uitwedstrijd tegen Amsterdam wacht ditmaal een thuiswedstrijd tegen een andere grootmacht. Laren komt op bezoek en is na het 1-1 gelijke spel tegen MOP gebrand op drie punten. Die punten komen er, maar daar is ook alles mee gezegd. Wageningen is bij vlagen beter, komt 1-0 voor maar delft uiteindelijk toch het onderspit. Kim Lammers neemt Laren met twee doelpunten weer eens bij de hand.

Oranje Zwart – Hdm: 2-0

Bij Oranje Zwart overheerste na afloop van de nipte nederlaag tegen Den Bosch toch vooral de tevredenheid over het vertoonde spel. De jonge en vernieuwde ploeg van Kai de Jager verraste menigeen met hun spel en trekt die lijn door naar de thuiswedstrijd tegen Hdm. Een goal vlak voor en vlak na rust voltrekken het vonnis over de Haagse formatie, die na de 1-0 nederlaag tegen Hurley nog altijd wacht op haar eerste doelpunt.

MOP – Pinoké: 5-1

MOP speelde zeer verdienstelijk gelijk op Laren en kijkt met veel vertrouwen uit naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Laren was er nog een rebound nodig om de eerste strafcorner te benutten, tegen Pinoké weet de ploeg van Toon Siepman vier rechtstreekse corners binnen te slepen. Zowel Anna Flanagan als Lieke van Wijk slepen tweemaal snoeihard raak. Pinoké komt qua veldspel aardig mee, maar weet alleen gevaarlijk te worden via Sierou Frankema. De talentvolle spits weet vlak voor tijd de eer voor de Amsterdammers te redden.

Comments (3)

  1. Rare uitslag MOP-Pinoke. Als je kijkt naar het verleden is daar nooit zo’n grote uitslag gevallen. En 4 corners scoren?! Ze kunnen wel hockeyen, maar overdrijven is ook een vak.

  2. Los van dat MOP natuurlijk best met 5-1 van Pinoke kan winnen thuis, ben ik het het volledig met je eens dat de kwaliteiten van MOP enorm overdreven worden. Alleen maar omdat die flanagan, wat een zeer beperkte speelster is, naar MOP is gekomen, zouden ze nu playoff kandidaat zijn. Ploegen als Laren, Kampong, Hurley hebben duidelijk veel meer kwaliteit.

  3. Eens met beide. Daarnaast heeft Flanagan best een leuke corner, maar deze is vooral hoog en niet hard. Een goede keeper, zoals we veel in de HK hebben, pakt deze. Die van Van Wijk is wel erg hard, maar gezien de wedstrijd al geweest is, willen ze er nog niet in.

    Kampong en Hurley gaan met Laren mee strijden om plek 4, niet MOP.

Reageer