Voorspellingen zondag 15 maart (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen zondag 15 maart (dames)

Aanstaande zondag spelen de damesteams uit de hoofdklasseteams hun zestiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 15 maart.

Den Bosch Pinoké dames RU

Pinoké – Den Bosch: 1-4

De Steekneuzen boekten een zeer welkome en cruciale zege op Wageningen waardoor ze op de ranglijst Bloemendaal passeerden. Met een beetje geluk is het zelfs nog mogelijk om de nacompetitie te ontlopen. Tegen Den Bosch, dat dankzij de 2-1 zege op Laren de koppositie  verstevigde, komt de ploeg er echter niet aan te pas. Den Bosch loopt snel uit naar een 0-2 voorsprong en neemt, in tegenstelling tot vorige week tegen Laren, wat gas terug. Na rust, als Pinoké op 1-2 is gekomen, zetten de bezoekers weer aan, resulterend in een 1-4 eindstand.

Wageningen – Hurley: 1-3

Wageningen begon hoopvol aan hét duel tegen Pinoké. Na de snelle 0-1 ging het echter toch weer mis voor de hoofdklassedebutant. Door de nederlaag tegen concurrent Pinoké moet er wonder gebeuren wil de promovendus zich handhaven op het hoogste niveau. Hurley kon het knappe gelijke spel tegen Amsterdam geen vervolg geven in het duel met Kampong (3-1 nederlaag) waardoor de Amsterdamse ploeg ineens op plaats negen terug te vinden is. Tegen Hurley speelt de ploeg van vertrekkend coach Rick Mathijssen geen grootste wedstrijd maar is het desondanks met 3-1 veel te sterk voor de thuisploeg.

Oranje Zwart – Kampong: 1-2

Wat is er met Oranje Zwart aan de hand? De ploeg krijgt na de winterstop veel goals tegen en weet het vijandige doel voorlopig nog niet te vinden. In het duel met play off kandidaat Kampong laat de formatie van Kai de Jager eindelijk weer wat van haar ware gezicht zien. Knokkend voor elke meter en met gedurfd hockey heeft Oranje Zwart 70 minuten zicht op een (verdiend) resultaat. Na een 1-1 ruststand ontspant zich een heerlijk duel dat in de slotfase beslist wordt in het voordeel van de meest gelukkige van de twee teams; Kampong. Oranje Zwart loopt met opgeheven hoofd van het veld en neemt het getankte zelfvertrouwen mee naar het duel met Hurley van volgende week.

Bloemendaal – Amsterdam 1-4

Bloemendaal zit in de eerste wedstrijden na de winterstop in de hoek waar de klappen vallen. De nederlaag in het belangrijke degradatieduel met Hdm werd gevolgd door een kansloze nederlaag tegen SCHC. Amsterdam werkte na het gelijke spel tegen Hurley aan het vertrouwen getuige de 5-0 zege op Oranje Zwart. In het onderlinge treffen gaat het in eerste instantie gelijk op en gaan beide teams met een 1-1 stand rusten. Na rust schiet Ellen Hoog de bezoekers met een gigantische kanonskogel op voorsprong waarna Bloemendaal niet meer in het stuk voorkomt.

MOP – SCHC: 1-6

SCHC is na de winterstop on fire. Met een doelsaldo van 12 goals voor en slechts 1 tegen werden zes punten behaald en ook tegen MOP schittert de Bilthovense formatie. Onder aanvoering van de weergaloos spelende Carlien Dirkse van de Heuvel wordt MOP volledig overklast. MOP, dat een belangrijk punt overhield aan het duel met HDM, is na een 0-4 ruststand kansloos voor een goed resultaat. Na rust speelt MOP een stuk sterker en weet het de eer te redden dankzij een corner van Lieke van Wijk maar alsnog is het laatste kwartier weer voor SCHC.

Laren – HDM: 2-0

Laren leed haar eerste nederlaag van het seizoen in de topper tegen Den Bosch. Zonder de geblesseerde spitsen Kim Lammers en Maxime Kerstholt was er geen eer te behalen aan de Oosterplas. Hdm kon de zege op concurrent Bloemendaal geen vervolg geven tegen MOP (2-2). Tegen Laren speelt de Haagse formatie een goede wedstrijd waarin het lange tijd gelijkwaardig is aan de ploeg uit het Gooi. Na rust, als Laren beter voor de dag komt, moet Hdm toch twee goals incasseren.

Reageer