Voorspellingen zondag 16 november (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen zondag 16 november (dames)

De damesteams uit de hoofdklasse spelen zondag hun laatste wedstrijden van 2014. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 16 november.

Kampong Amsterdam dames RU Hoog van der Vis
Amsterdam en Kampong strijden om de vierde plek. (c) Roel Ubels

Laren – Wageningen: 4-0

Wageningen speelde zondag een zeer behoorlijke wedstrijd tegen Amsterdam waarin de ploeg voldoende kansen kreeg maar deze niet benutte. Uiteindelijk was de nederlaag terecht, maar wel enigszins geflatteerd. Tegen Laren, dat Kim Lammers weer eens mochten danken voor een winnende treffer in het duel tegen MOP, komt Wageningen er echter niet aan te pas. Na twee snelle doelpunten voor rust en twee treffers naar de thee beleeft Laren een eenvoudige middag. Als runner up gaat de ploeg van Etienne Spee de winterstop in met als doel Den Bosch na het winterreces op te jagen in strijd om plek één naar 22 wedstrijden en daarmee directe kwalificatie voor Europees Hockey.

Pinoké – MOP: 0-1

Pinoké boekte een cruciale zege. Zowel in de strijd met Wageningen om plek twaalf als met het oog op een mogelijke ontsnapping aan play outs kwam de zege op Bloemendaal op het juiste moment. Nog één wedstrijd willen de Steekneuzen vlammen en proberen de goede lijn van vorige week door te trekken. Dat lukt echter niet. In een matig duel beslist Lieke van Wijk nog voor rust met kiezelharde corner het duel. Na de thee probeert Pinoké het nog wel, maar echt gevaarlijk wordt de ploeg niet.

Den Bosch – Bloemendaal: 5-0

Bloemendaal had zichzelf een zeer goede dienst kunnen bewijzen door van Pinoké te winnen en daarmee afstand te kunnen nemen van plaats elf. Dit gebeurde niet en daardoor krijgt de succesvolle eerste seizoenshelft toch nog een smetje voor de promovendus. In de uitwedstrijd tegen Den Bosch valt er niks te halen. Lidewij Welten laat wederom zien in bloedvorm te verkeren en sticht keer op keer gevaar. Mede dankzij de uitblinkster loopt de thuisploeg na rust uit naar een 5-0 voorsprong waarna Den Bosch het verder wel gelooft; de internationals gaan naar Argentinië, de rest van het team geniet van het Herbstmeisterschap en een welverdiende winterstop.

Hdm – Oranje Zwart: 1-2

Hdm boekte een even knappe als belangrijke overwinning op Hurley en is daarmee niet langer de nummer tien van de ranglijst. Tegen Oranje Zwart, dat uiteindelijk kansloos van Den Bosch verloor, wil de ploeg de goede lijn doortrekken. Qua veldspel lukt dat, qua resultaat niet. Hdm is de bovenliggende partij, krijgt genoeg kansen maar vergeet deze te verzilveren. Oranje Zwart doet het vooral op dat gebied stukken beter. Van de vier goede mogelijkheden benut de Eindhovense ploeg er twee en loopt zo uit naar een 0-2 voorsprong.

SCHC – Hurley: 3-1

SCHC boekte een krappe maar zeer nuttige overwinning op Kampong en verstevigde daarmee haar derde plaats op de ranglijst. Hurley leed daarentegen een zeer pijnlijke thuisnederlaag tegen Hdm en moet daarom de komende wedstrijden op haar hoede zijn om niet af te zakken naar de plaatsen die aan het einde van het seizoen je verplichten tot het spelen van degradatiewedstrijden. In de laatste wedstrijd voor de winterstop weet de ploeg uit het Amsterdamse Bos, ondanks het weinig overtuigende spel van SCHC, niet te stunten. Na een 1-1 ruststand loopt de Bilthovense formatie uit naar een 3-1 voorsprong en die geeft het niet meer uit handen.

Amsterdam – Kampong: 2-1

Ondanks dat het spel van Amsterdam nog niet om over naar huis te schrijven is zijn de resultaten de laatste weken aanzienlijk beter. Ook tegen Kampong is het veldspel niet best maar zijn de vechtlust van de ploeg en de strafcorner beslissend. Kampong, dat in de Utrechtse derby ongelukkig van SCHC verloor is zondag zeventig minuten de bovenliggende partij, maar weet te weinig kansen te creëren. Na een 0-0 ruststand loopt de thuisploeg dankzij rake corners van Eva de Goede en Ellen Hoog uit naar een 2-0 voorsprong die het in de laatste minuten met succes weet te verdedigen.

Reageer