Voorspellingen zondag 17 november (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen zondag 17 november (dames)

Nieuwe speelrondes, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de dames speelrondes van vrijdag 15 en zondag 17 november. 

Jannette Brouwer
Credit: Jannette Brouwer

Vrijdagavond wordt de wedstrijd tussen SCHC en Amsterdam hervat die twee weken geleden gestopt moest worden door hevige regen- en hagelbuien.

SCHC – Amsterdam 2-3

Weer een kraker in de Hoofdklasse en weer delft de ploeg van Janneke Schopman het onderspit tegen een topploeg. Na Laren en Den Bosch is ook Amsterdam beter dan SCHC. Onder aanvoering van Eva de Goede speelt Amsterdam een weergaloze eerste helft, komt 2-0 voor en speelt de wedstrijd na rust professioneel naar huis. De twee doelpunten van Roos Drost vlak voor tijd mogen niet baten voor SCHC.

Zondag 17 november

MOP – Laren: 2-3

Er staat een mooi potje op het programma in Vught. Beide ploegen spelen zondag een harde maar faire wedstrijd waarbij vol op de aanval en met veel strijd wordt gespeeld. Laren, dat Kim Lammers mist, komt voor rust dankzij twee rake corners op een 0-2 voorsprong. Na rust komt MOP langszij waarna het slotakkoord is aan Juliette Hentenaar.

HIC – Pinoké: 2-2

Is dit de laatste kans voor HIC? Dat is met nog 10 wedstrijden op het programma misschien iets teveel van het goede, maar het is duidelijk dat deze wedstrijd van cruciaal belang is voor de nieuwkomer. Bij verlies loopt het verschil tussen Pinoké en HIC op tot maar liefst 7 punten en wordt het wel heel zwaar voor HIC. De spanning is zondag voelbaar op de Escapade. Dit komt, net als de kwaliteit van veld, het spelniveau niet ten goede. Na een ruststand van 0-0 en een spectaculaire tweede helft staat er, net als in de heenwedstrijd, een 2-2 gelijkspel op het scorebord.

Hurley – HDM: 3-1

Een onverwachte, geweldige prestatie van Hurley. Zo kan de winst van de Amsterdammers in en tegen Den Bosch toch wel betiteld worden. Na de kansloze nederlaag tegen Oranje Zwart wisten ze zich wederom in Brabant helemaal op te richten tegen een van de grote favorieten voor de landstitel. De kunst is om na een stunt de week erna tegen een “ kleintje”  wederom 3 punten te pakken. Dat moet nu gebeuren thuis tegen HDM. En dat gaat ook gebeuren. In het Amsterdamse Bos wint het vrij eenvoudig en wordt definitief afstand gedaan van de onderste plaatsen.

Oranje Zwart – Den Bosch: 3-2

Den Bosch zit er dit seizoen nog niet heel lekker in, getuigen de vierde plaats en het vertoonde spel. Ook zondag wil het niet vlotten en dat kunnen ze zich tegen een op herstel uitzijnd Oranje Zwart niet permitteren. Na vier overwinningen verloor de ploeg van coach  de Jager vorige week vrij kansloos van SCHC en daarvoor wil in het in de thuiswedstrijd revanche halen. Dankzij een vechtlust, een zeer degelijk spelende Tina Bachmann en een uitblinkende Marilyn Agliotti wint het, ondanks twee rake corners van Maartje Paumen, van Den Bosch.

Kampong – SCHC: 0-4

Een onverwacht eenvoudige middag voor de Bilthovense formatie. In het heenduel maakte Kampong het SCHC knap lastig, in deze editie van de derby is het verschil tussen beide ploegen levensgroot. Onder leiding van een uitblinkende Maike Stockel maakt SCHC voor rust 3 strafcorners, scoort Claire Verhage na rust en geeft de verdediging werkelijk geen kans weg.

Nijmegen – Amsterdam: 1-6

Nijmegen moet het  niet van dit soort wedstrijden hebben, het komt simpelweg kwaliteit te kort. Tegen Amsterdam kan het ondanks dat tot minuut 25 aardig meekomen maar na 0-1 (doelpunt Ellen Hoog) wordt het volledig overhoop gespeeld. Na een 0-3 ruststand staat het na 53 minuten met 0-6 achter. Daarna gelooft Amsterdam het wel en doet het (met de vrijdagavondwinst op SCHC nog in de benen) rustig aan.

Reageer