Voorspellingen zondag 19 april (dames)

De hoofdklasse-dames spelen aankomend weekend hun een-na-laatste speelronde van het seizoen. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 19 april.

Pinoke - Hurley dames PS Lambers Eastham
In het Bos vindt de Amsterdamse derby plaats tussen Pinoké en Hurley. (c) Peter Schalk

Kampong – Den Bosch: 1-3

Kampong leed een zeer gevoelige nederlaag tegen Pinoké en kan haar play offs ambities wel vergeten. Den Bosch, al lang en breed gekwalificeerd voor het competitietoetje, pakte in de slotseconde alsnog een punt tegen Amsterdam, en voorkwam daarmee een tweede nederlaag op rij. In Utrecht speelt Den Bosch een redelijke wedstrijd, terwijl de thuisploeg duidelijk nog last heeft van de teleurstelling van vorige week. Na een 1-1 ruststand loopt Den Bosch na de rust uit naar een verdiende 1-3 overwinning waardoor Kampong definitief niet naar de play offs gaat.

Hurley – Pinoké: 2-0

In de laatste thuiswedstrijd van Rick Mathijssen wil Hurley nog eenmaal vlammen voor de coach die de ploeg de laatste jaren naar de middenmoot van de hoofdklasse leidde. Tegen buurvrouw Pinoké, dat door de knappe zege op Kampong nog kans heeft op het ontlopen van de play downs, leidt dit tot een zeer solide eerste helft en een sprankelend tweede bedrijf. De 2-0 zege is terecht en daarmee een mooi afscheid van de hoofdcoach.

Oranje Zwart – Laren: 2-1

Ook Oranje Zwart zag haar play off droom vorige week in rook opgaan dankzij de verrassende nederlaag in de Brabantse derby tegen MOP. De ploeg was relatief dichtbij een plek bij de laatste vier, maar als je reëel kijkt ook heel erg ver weg. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wil de ploeg nog eenmaal laten zien dat het wel degelijk goed kan hockeyen en daarvan wordt Laren, dat langzaam naar de halve finale aan het toewerken is, het slachtoffer. In een leuk duel beslist Oranje Zwart in de slotfase het duel door een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong.

Bloemendaal – MOP: 2-1

De laatste strohalm voor Bloemendaal dat zich vorige week lelijk te kijk zette door als eerste ploeg te verliezen van het al gedegradeerde Wageningen. Hierdoor, en dankzij de zege van MOP op Oranje Zwart, is de kans op het ontlopen van de degradatiewedstrijden erg klein geworden. Om de laatste speelronde bloedstollend spannend te houden zet ik in op een nederlaag van MOP, maar dat zou zomaar eens andersom kunnen zijn. Bloemendaal komt vlak voor rust op een 1-0 voorsprong, verspeelt deze direct na de thee maar weet alsnog de drie punten over de streep te trekken.

Amsterdam – Hdm: 5-0

Amsterdam was dichtbij een stunt in Den Bosch totdat Maartje Paumen in de dying seconds alsnog de 2-2 tegen de touwen sleepte. Ondanks de puntendeling deed Amsterdam goede zaken voor plaats vier. Bij winst op Hdm zijn de Amsterdamse dames geplaatst voor de play offs en dat gaat gebeuren ook. Het goede resultaat tegen Den Bosch heeft de ploeg veel zelfvertrouwen gegeven waardoor het Hdm volledig van de mat veegt. Hdm, dat op doelsaldo zeker is van een nieuw jaar in de hoofdklasse, heeft niks te vertellen en moet een 5-0 nederlaag slikken.

Wageningen – SCHC: 1-6

Euforie bij Wageningen vorige week. Ondanks dat de ploeg al geruime tijd gedegradeerd is boekte het haar eerste zege in de hoofdklasse ooit. In haar laatste thuisduel van het grote avontuur ontvangt de ploeg Europees kampioen SCHC, dat echter niet wil meewerken aan een tweede driepunter van de Gelderse ploeg. De Bilthovense formatie geeft vol gas, komt snel op een 0-3 voorsprong en hockeyt vervolgens de wedstrijd rustig uit.

Reageer