Voorspellingen zondag 19 oktober (dames)

Aanstaande zondag spelen de damesteams uit de hoofdklasseteams hun zevende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van 19 oktober.

SCHC-Den-Bosch-dames-RU-Paumen-Stöckel.jpg
(c) Roel Ubels

Den Bosch – SCHC: 2-3

Voor de ogen van de camera’s van de NOS maken Den Bosch en SCHC er een attractieve wedstrijd van. Beide teams verloren hun eerste topper van het seizoen tegen Laren en willen deze nederlaag, in de herhaling van de play-off finale van vorig seizoen, weer rechttrekken. SCHC is de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg maar dankzij twee rake strafcorners van Maartje Paumen blijft het spannend tot in de laatste minuut. Voor SCHC is de jonge Ginella Zerbo met twee goals beslissend.

Wageningen – Hdm: 0-2

Wageningen is de enige ploeg in de hoofdklasse die nog geen wedstrijd winnend heeft weten af te sluiten. En ook in de belangrijke wedstrijd tegen Hdm stapt de thuisploeg niet net met drie punten van het veld. Hdm, dat tot op heden wat resultaten betreft een zeer wisselend seizoen beleeft, is ondanks de lange afwezigheid van Mascha Kimman de betere ploeg en drukt dat zowel in de eerste als in de tweede helft uit met een doelpunt. Wageningen vecht voor wat het waard os, creëert ook voldoende kansen maar weet deze niet te benutten.

Bloemendaal – Oranje Zwart: 2-2

In Bloemendaal treffen twee verrassend goed presterende ploegen elkaar. Bloemendaal start het duel tegen Oranje Zwart zeer scherp en weet snel op een 1-0 voorsprong te komen. Na rust buigen de gasten deze achterstand echter om in een 1-2 voorsprong waarna Annemieke Schildmeijer de verdiende gelijkmaker tegen de touwen weet te schieten. Oranje Zwart moet dankzij het gelijke spel even pas op de plaats maken voor wat betref de play offs, terwijl Bloemendaal een belangrijk punt bijschrijft in strijd tegen degradatie.

MOP – Hurley: 2-4

De winnaar van het duel tussen MOP en Hurley weet aan te sluiten bij de kanshebbers voor de play offs, de verliezer blijft hangen in de onderste regionen. Hurley weet in Vught beter met deze druk om te gaan en speelt een zeer goede wedstrijd waarbij de wil om te winnen groter is dan bij MOP en wordt daarbij geholpen door een vroege voorsprong dankzij een doelpunt van Pamela Raaff. Na rust speelt MOP een alles of niets spelletje om de opgelopen achterstand goed te maken maar weet Hurley dankzij twee scherpe counters het duel te beslissen.

Laren – Kampong: 2-2

De trotse koploper ontvangt de trotse nummer vier van de ranglijst in Laren voor een heuse topper. Laren en Kampong maken er een schitterende wedstrijd van voor het publiek en zijn na afloop beide tevreden met een punt. In de eerste helft is Laren de betere ploeg, na de thee is het Kampong dat sterker is en een 2-1 achterstand ongedaan maakt. In beide ploegen zijn het de routiniers die het verschil maken. Kim Lammers legt er twee velddoelpunten in en aan de andere kant benut Julia Muller twee strafcorners.

Pinoké – Amsterdam: 0-1

Amsterdam heeft dit seizoen de vorm nog niet gevonden. Sterker nog, de laatste twee weken verloor de Europees Kampioen en zakte het naar plaats 6 van de ranglijst. Ook tegen Pinoké is het spel ondermaats maar weet de ploeg van Jisse Waasdorp toch de volle winst uit het vuur te slepen. Vlak voor rust is Ellen Hoog trefzeker uit een strafcorner. Na de rust weet Amsterdam met veel pijn en moeite de nul te houden terwijl het aan de andere kant een aantal grote kansen mist. Pinoké strijdt voor wat het waard is houdt uiteindelijk geen punt over aan de bosderby.

Comments (1)

  1. Kom op Pinoke, fight! 1e helft is steeds goed, nu ook een goede 2e!

Reageer