Voorspellingen zondag 21 september (dames)

Aanstaande zondag spelen de hoofdklasseteams hun derde speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de dames wedstrijden van zondag 21 september.

Credit: Roel Ubels
Credit: Roel Ubels

Pinoké – Laren: 1-2

Voor Pinoké waren de druiven zuur afgelopen zondag op MOP. Dankzij de absolute vedette van de ploeg, Sierou Frankema, liepen de Steekneuzen uit naar een 0-2 voorsprong maar moesten ze vervolgens lijdzaam toezien hoe MOP er in de dying seconds toch met zege er vandoor ging. Tegen Laren komt de ploeg wederom op voorsprong, maar kan het deze wederom niet vasthouden. Onder leiding van een geweldig spelende Naomi van As buigt de ploeg uit het Gooi na rust de 1-0 achterstand om in een verdiende 2-1 zege. De doelpunten worden gemaakt door Willemijn Bos en Kim Lammers. 

Kampong – Wageningen: 3-1

Niets dan lof voor Wageningen in de eerste twee wedstrijden. Tegen de titelkandidaten Amsterdam en Laren liet de ploeg zien behoorlijk mee te kunnen komen. Ook tegen Kampong is dit het geval, maar breekt de jeugdig- en onervarenheid de oosterse ploeg toch op. Kampong speelt zeer solide maar weinig oogstrelend hockey. Het is genoeg voor de eerste zege van het seizoen, waardoor de gelijke spelen tegen SCHC en Amsterdam nu echt wat waard zijn.

HDM – Bloemendaal: 1-1

In Den Haag staan twee ploegen tegenover elkaar die de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren. Hierdoor staat er veel spanning op het duel en dat komt het spelniveau niet ten goede. Degelijkheid is troef bij beide ploegen waardoor er in de eerste helft weinig te genieten valt. In de tweede helft zijn er iets meer aanvallende intenties, worden wat kansjes gecreëerd en scoren beide ploegen eenmaal. Meer zit er ook niet in, waardoor de teams genoegen moeten nemen met een punt.

Den Bosch – MOP: 3-0

Wat een aanval van MOP op de gevestigde orde moet worden levert een diepe teleurstelling op voor de ploeg van Toon Siepman. Den Bosch is op alle fronten beter, scherper, slimmer en fitter en de uitploeg mag blij zijn dat het “slecht” met 3-0 verliest. Ook de strafcorner maakt het verschil. Den Bosch (lees Maartje Paumen) maakt 2 uit 2, terwijl MOP vier korte hoekslagen onbenut laat. Voor Den Bosch maakt Sian Keill haar eerste competitietreffer.

Amsterdam – Hurley: 3-1

Ook in het Wagenerstadion staat een ploeg die heel graag een gooi wil doen naar de play offs tegenover een team dat al jaren achtereen het toetje van de competitie speelt. En ook hier is het verschil groot. Amsterdam speelt een puike wedstrijd en komt, ondanks een 0-1 achterstand, geen moment in gevaar. De snelle bewegelijke spitsen zorgen keer op keer voor gevaar terwijl de verdediging uiterst degelijk speelt. Het enige verwijt dat Amsterdam zichzelf mag maken is het gebrek aan doelpunten. De teller stokt bij 3, dat hadden er een stuk meer kunnen zijn.

SCHC – Oranje Zwart: 2-1

Moeizaam; zo valt het spel van SCHC te betitelen in de eerste weken van het nieuwe seizoen. Ook tegen Oranje Zwart heeft de rood-blauwe brigade het lange tijd erg lastig. Er worden weinig echt uitgespeelde kansen gecreëerd en ook de strafcorner laat de Bilthovense ploeg in de eerste helft in de steek. Het jeugdige Oranje Zwart speelt zeer enthousiast en frivool en komt volstrekt verdiend op een 0-1 voorsprong. Na rust weet SCHC op basis van vechtlust de wedstrijd om te draaien. En dankzij Caja van Maasakker, die in de slotfase twee strafcorners benut.

Comments (2)

  1. Pinoke is een team, komt niet door 1 iemand hoofdklassehockey. alle 4 de doelpunten zijn trouwens corners!

  2. Duidelijk een voorspeller die nooit wedstrijden kijkt, maar afgaat op wat evidente feiten-> scordebordjournalistiek

Reageer