Voorspellingen zondag 23 maart (dames)

Nieuwe speelronde, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de dames speelronde van zondag 23 maart.

Credit: Jannette Brouwer
Credit: Jannette Brouwer

HDM – Nijmegen: 2-1

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen boekt HDM een nipte zege op Nijmegen dat al weken met het hoofd bij de play outs is. Vrijdag speelde de ploeg een zeer goede eerste helft tegen Den Bosch maar werd het in de tweede helft uiteindelijk toch van de mat geveegd. Tegen HDM speelt Nijmegen wederom een goede wedstrijd maar verliest het toch ongelukkig. Na een 0-1 ruststand scoort HDM In de tweede helft in korte tijd twee keer waarna de ploeg zich beperkt tot verdedigen.

Pinoké – Kampong: 1-3

Kampong boekte een solide overwinning op HDM op vrijdagavond en zet deze vorm door naar de wedstrijd tegen Pinoké. Sprankelend is het spel van de Utrechtse ploeg niet, degelijk is het wel. Er worden nauwelijks kansen weggegeven en geduldig wordt er gewacht op fouten van de thuisploeg. Die maken de Steekneuzen genoeg, waardoor Kampong simpel uitloopt naar een 0-3 voorsprong. In de slotminuut redt Pinoké de eer.

Laren – Amsterdam: 2-4

Amsterdam scoort, ondanks het gemis van aanvoerster Eva de Goede, aan de lopende band de laatste wedstrijden. Ook tegen Laren loopt het goed voor de Amsterdammers en kijkt de thuisploeg al snel tegen een 0-2 achterstand aan (doelpunten van Kelly Jonker en Charlotte Vega). Vlak voor rust komt Laren terug in de wedstrijd door het eerste doelpunt van Naomi van As sinds haar blessure. Maar na rust is het weer Amsterdam dat de klok slaat. Door de nederlaag moet Laren in de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Kampong, nog vol aan de bak om de play offs veilig te stellen terwijl Amsterdam haar koppositie verstevigd.

Oranje Zwart – HIC: 5-0

HIC degradeerde afgelopen vrijdag naar de overgangsklasse: gewogen en te licht bevonden. Met het team dat vorig jaar promoveerde heeft de ploeg het geprobeerd maar wisten zij niet te overtuigen. Een overwinning in de laatste twee wedstrijden is de nieuwe doelstelling van de ploeg volgens aanvoerster Kim Bokhoven. In de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart komt die zege er niet, sterker nog, die zit er geen seconde in. Oranje Zwart wil in haar laatste thuiswedstrijd een toch wel teleurstellend seizoen goed afsluiten en speelt HIC volledig van de mat. De drie routiniers die afscheid nemen bij de thuisploeg, Agliotti, Bachmann en de Vos, krijgen zo een afscheid in stijl, waarbij de Duitse ook nog eens twee keer scoort.

SCHC – Hurley: 1-2

Kan Hurley Laren alsnog bedreigen in strijd om de play offs? Dan moet er zondag wel gewonnen worden van voormalig koploper SCHC. En dat gaat verrassenderwijs gebeuren (ook al is hier de wens voor een spannende slotronde misschien wel de vader van de gedachte). Hurley knokt voor wat het waard is, staat verdedigend als een huis en weet twee keer uit een messcherpe counter te scoren. SCHC is niet helemaal scherp na de mooie 3-1 thuisoverwinning op Laren, mist wat kansen en zakt door de nederlaag naar de derde plaats. Hurley mag zich gaan op maken voor de spannendste zondag uit haar geschiedenis.

Den Bosch – MOP: 3-2

Den Bosch had een vrijdag een helft lang lastig met nummer elf Nijmegen maar vertrok uiteindelijk met een ruime zege uit Gelderland. In de Brabantse derby tegen MOP heeft Den Bosch het 60 minuten lastig. Tot tien minuten voor tijd staan de bezoeksters uit Vught met 2-1 voor maar dan vinden de beide Maartjes het genoeg geweest. Zij zorgen met twee treffers alsnog voor drie punten. Voor MOP zijn de druiven zuur, want het is eigenlijk de gehele wedstrijd beter.

Reageer