Voorspellingen zondag 26 april (dames)

De hoofdklasseteams spelen aankomend weekend hun laatste speelronde van het seizoen. Bij de dames zijn de kaarten inmiddels geschud en dus kunnen play-off en play-out teams zich gaan voorbereiden op de komende weken. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 26 april.

Amsterdam SCHC dames credit Peter Schaik van Maasakker Brigitha van Male
(c) Peter Schalk

Laren – Bloemendaal: 3-0

In Laren staat het opdoen van vertrouwen op het spel in het duel tussen twee ploegen die de komende weken nog hard aan de bak moeten. Laren speelt om de landstitel, terwijl Bloemendaal het vege lijf probeert te redden in de gevaarlijke degradatiewedstrijden. De Gooise formatie speelt een sterke eerste helft, waarin het vrij eenvoudig over Bloemendaal heen walst. De bezoekende ploeg weet na de rust aan te haken bij de nummer drie van de ranglijst en laat zien het niveau van de hoofdklasse aan te kunnen.

Pinoké – Oranje Zwart: 1-2

Voor Oranje Zwart staat plaats vijf nog op het spel, terwijl de thuisploeg het treffen met Oranje Zwat zal gebruiken als nuttige oefenwedstrijd richting de play outs. Het verschil in beleving is in de eerste helft goed zichtbaar wanneer OZ gemakkelijk uitloopt naar een 0-2 voorsprong. Na rust tapt Pinoké duidelijk uit een ander vaatje, komt het terug in de wedstrijd dankzij een fraaie aansluitingstreffer en maakt het in de slotfase aanspraak op meer. De gelijkmaker komt er niet, waardoor Oranje Zwart het seizoen afsluit op een keurige vijfde plaats.

Den Bosch – Hurley: 4-1

De vorm was de laatste weken een beetje zoekende bij de titelverdediger, maar afgelopen zondag won Den Bosch “gewoon” weer met 4-1 in Utrecht van Kampong. In de laatste wedstrijd van het seizoen speelt de kampioen van de reguliere competitie tegen de kampioen van het rechterrijtje. Den Bosch laat vooral voor rust zeer goed spel zijn waarbij moet worden aangetekend dat Hurley er niet helemaal bij is met haar kop. Na de thee verandert dit, maar dankzij de ruime 3-0 tussenstand wordt het niet spannend meer.

Hdm – Kampong: 1-3

Hdm wil graag achtste blijven, Kampong wil graag vijfde worden. Zie hier de niet zo interessante doelstellingen van beide teams in de laatste wedstrijd van het seizoen. Dit is terug te zien in het spelbeeld. Het is pover wat beide teams het publiek voorschotelen. Een 0-0 ruststand wordt gevolgd door een iets aantrekkelijkere tweede helft, waarin Kampong laat zien wel sterker te zijn dan Hdm. De 3-1 zege is niet voldoende voor de vijfde plaats, waardoor de Utrechtse formatie als zesde eindigt.

SCHC – Amsterdam: 2-2

Een topper om des keizers baard in Bilthoven tussen twee teams die de laatste tijd goed in vorm zijn. SCHC is dat al de gehele tweede seizoenshelft, bij Amsterdam is het kwartje gevallen na de nederlaag tegen Pinoké en is daardoor een zeer gevaarlijke outsider voor de play offs. In de wedstrijd tegen SCHC speelt de ploeg wederom goed, maar ook SCHC komt met de beste bedoelingen het veld op. Een leuke, open wedstrijd is het gevolg waarbij beide teams uiteindelijk niet het achterste van hun tong laten zien en genoegen moeten nemen met een verdiend 2-2 gelijkspel.

MOP – Wageningen: 2-2

Voor de laatste wedstrijd van Wageningen in de hoofdklasse moeten we zondag naar Vught. Het grote avontuur aankomende zondag, maar de ploeg zal er alles aan doen om direct weer terug te promoveren. Voor MOP staat de achtste plaats nog op het spel maar dat is niet de positie op de ranglijst die van te voren gehoopt was. De laatste wedstrijd is tekenend voor het seizoen van MOP, waarin het niet weet te winnen van de degradant. Na 70 minuten staat er 2-2 op het scorebord waarmee vooral Wageningen prima kan leven.

Reageer