Voorspellingen zondag 26 oktober (dames)

Aanstaande zondag spelen de damesteams uit de hoofdklasseteams hun negende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van 26 oktober.

Credit: Jannette Brouwer
Credit: Jannette Brouwer

Amsterdam – Den Bosch: 2-2

In het Wagener stadion staat zondag de klassieker van het vrouwenhockey op het programma als Amsterdam en Den Bosch elkaar treffen. Beide ploegen staan garant voor spannende en goede duels als ze tegen elkaar spelen en ook zondag zit het tempo er goed in. Den Bosch, dat als koploper afreist naar de hoofdstad, is de eerste helft de bovenliggende ploeg, na rust weet Amsterdam Den Bosch af te troeven met snel combinatiehockey. Met de 2-2 eindstand kan iedereen daardoor prima leven. Bij de bezoekers weten Lieke Hulsen en Maartje Paumen het net te vinden, voor de thuisploeg zijn Kelly Jonker en Kitty van Male trefzeker.

Kampong – Pinoké: 2-1

Kampong speelt tot op heden een sterk seizoen waarin het vooral de topploegen zeer goed partij biedt. Het enige manco van de ploeg is het uit handen geven van voorsprongen in de slotfase van een wedstrijd. Vorige week nog werd op Laren in de slotseconde nog een 2-1 voorsprong weggegeven. Tegen Pinoké, de ploeg die met een 11e plaats in zwaar weer bivakkeert, komt Kampong met 2-0 voor te staan. Na rust mist de thuisploeg een aantal grote kansen en ziet het Pinoké tien minuten voor tijd terug komen naar 2-1. Ondanks twee strafcorners voor Pinoké in de slotfase weet Kampong de drie punten dit keer echter wel over de streep te trekken.

Hurley – Laren: 1-5

Hurley maakt tot op heden een teleurstellend seizoen door. Dankzij de 2-1 nederlaag tegen MOP is het gaat met nummer vier inmiddels gegroeid tot 5 punten en is de risicovolle 10e plaats slechts 3 punten verwijderd. Ook in de thuiswedstrijd tegen Laren, dat dankzij het 2-2 gelijke spel tegen Kampong de koppositie moest afstaan aan Den Bosch, komt de ploeg van Rick Mathijssen tekort. De bezoekers spelen de teleurstelling van het gelijke spel van zich af, scoren vijf schitterende doelpunten en nemen door de remise tussen Den Bosch en Amsterdam de koppositie weer over.

Oranje Zwart – MOP: 2-2

Wil MOP dit seizoen nog aanspraak maken op de play offs dan moet het duel met concurrent Oranje Zwart absoluut gewonnen worden.  Bij een nederlaag loopt het verschil met de huidige nummer vier van de ranglijst, Oranje Zwart, op tot zeven punten en dat kan halverwege de competitie al een onoverkomelijk gat worden. De intenties van de bezoekende ploeg zijn, gezien de hoge druk die MOP neerzet, vanaf minuut één duidelijk. OZ heeft het hier lastig mee, maar weet op z’n tijd ook keurig om de druk heen te hockeyen. Na 70 minuten staat er een verdiend gelijkspel op het scorebord, een uitslag waar vooral Oranje Zwart tevreden mee is.

Bloemendaal – Wageningen: 3-0

In Bloemendaal staat de herhaling van de play offs om het kampioenschap in de overgangsklasse van vorig seizoen op het programma. Toen won Wageningen in twee duels, nu trekt Bloemendaal aan het langste eind. In een eenzijdige wedstrijd maakt Wageningen geen moment aanspraak op haar eerste zege ooit op het hoogste niveau. Het vertrouwen van de Gelderse formatie krijgt wederom een deuk na een zeer vroege achterstand (doelpunt Lara dell Anna in de tweede minuut). Deze klap komt het niet meer te boven waardoor de thuisploeg eenvoudig uitloopt naar een 3-0 zege.

SCHC – Hdm: 7-0

De nederlaag die SCHC afgelopen weekend leed tegen Den Bosch heeft de ploeg van Giles Bonnet op scherp gezet voor het duel tegen Hdm. De bezoekers, die vorig weekend goede zaken deed met de nipte 2-1 zege op Wageningen, worden volledig onder de voet gelopen door de titelkandidaat. Bij rust staat het pas 2-0, na de thee gaan alle remmen bij Stichtsche los.De absolute uitblinksters zijn Carlien Dirkse van den Heuvel (2 goals) en Emilie Mol (1 goal).

Comments (2)

  1. Als we de voorspellingen van hoofdklassehockey moeten geloven zou Oranje Zwart inmiddels troosteloos onderaan hebben gestaan…

  2. AAAh kees, wil je een zakdoekje? Wat gemeen he.

Reageer