Voorspellingen zondag 29 maart (dames)

De hoofdklasse-dames spelen na de wedstrijd van vrijdagavond, zondag hun negentiende speelronde van het seizoen. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 29 maart.

SCHC Den Bosch dames Welten Dirkse van den Heuvel van de Pols RU
(c) Roel Ubels

SCHC – Den Bosch: 2-2

Bij een overwinning is SCHC na tegenstander Den Bosch en Laren de derde ploeg die zich voor de play offs weet te plaatsen. Lange tijd heeft de Bilthovense formatie daar zicht op, want na een 1-0 voorsprong bij rust loopt de thuisploeg na de onderbreking uit naar 2-0. Den Bosch lijkt rijp voor de slacht maar weet zich terug in de wedstrijd te knokken. Maartje Paumen scoort de aansluitingstreffer en in de slotminuten is het Vera Vorstenbosch die een punt weet te redden voor de Brabantse ploeg.

Amsterdam – Pinoké: 4-1

Door de nederlaag tegen Laren het zware programma moet de Amsterdam de komende weken nog vol aan de bak om de play offs te behalen. Een overwinning aanstaande zondag bezorgt de ploeg een goede start van de slotfase van de competitie waardoor het gat met Kampong en Oranje Zwart in stand gehouden wordt. Tegen Pinoké komt de ploeg van Jisse Waasdorp, dankzij een snelle voorsprong via Kelly Jonker en Charlotte Vega, niet in de problemen, Pinoké probeert het wel maar komt simpelweg kwaliteit tekort om het Amsterdam echt moeilijk te maken.

Kampong – Laren: 0-5

Laren kwalificeerde zich voor play offs dankzij de 1-0 thuiszege op Amsterdam en kan de komende weken gebruiken om fit te worden en in vorm te komen voor het competitietoetje. Tegen Kampong, dat nog kans maakt op de play offs speelt de ploeg vrij uit, resulterend in een geweldig duel van de Gooise formatie. Laren overklast Kampong op alle fronten, komt snel op een 2-0 voorsprong (twee rake strafcorners van Fieke Holman) en heerst vervolgens op het hele veld. Na rust lopen de bezoekers uit naar een 0-5 eindstand.

Hurley – MOP: 2-0

Hurley boekte vrijdagavond een zeer belangrijke zege op Bloemendaal. Bij een nederlaag hadden de play downs op de loer gelegen, nu lijkt de ploeg het seizoen rustig te kunnen uitspelen. Tegen MOP resulteert dit zorgeloze bestaan van Hurley in een zeer goede wedstrijd. Zonder enige druk trekt Hurley ten aanval, zet MOP vol onder druk en speelt het een frivole wedstrijd. MOP, duidelijk wel last van degradatiestress, komt er niet aan te pas en mag blij zijn dat Hurley het vizier niet op scherp heeft staan waardoor het slechts 2-0 wordt.

Oranje Zwart – Bloemendaal: 3-1

De ploeg in vorm komt deze weken uit Eindhoven. Vrijdag boekte de oranje machine alweer haar derde zege op rij door Wageningen met maar liefst 6-1 terug te wijzen. Bloemendaal hoopte na de stunt op Kampong wederom drie punten binnen te slepen, maar moest haar meerdere erkennen in Hurley. Tegen Oranje Zwart speelt Bloemendaal zeker niet onaardig maar is het de individuele klasse van de thuisploeg die de ploeg de das om doet. Valerie Magis scoort tweemaal voor rust en beslist na de thee het duel definitief in Eindhovens voordeel.

Hdm – Wageningen: 3-1

Kan Wageningen nog voor een driepunter zorgen in haar eerste seizoen op het hoogste niveau? Dat is de enige vraag die nog rest voor de Gelderse formatie in de laatste weken van het seizoen nu degradatie bijna onafwendbaar is. In Den Haag komt de zege er niet. Hdm was dichtbij een stunt in de vrijdagavond wedstrijd tegen Den Bosch getuige de nipte nederlaag en neemt dit goede gevoel mee naar zondag. In een leuke wedstrijd, waarin beide ploegen aanvallend spelen, is de thuisploeg uiteindelijk een maatje te groot en wint terecht met 3-1.

Reageer