Voorspellingen zondag 5 oktober (dames)

Aanstaande zondag spelen de hoofdklasseteams de zesde speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de dames wedstrijden van zondag 5 oktober.

Credit: René Broekman
Credit: René Broekman

Laren – SCHC: 1-3

In Laren staat een regelrechte topper op het programma tussen de beide koplopers van dienst. Beide ploegen begonnen de competitie met een teleurstellend gelijkspel, maar wisten de vier daaropvolgende wedstrijden met winst af te sluiten. SCHC doet dat sinds vorig weekend met groot vertoon van macht, getuige de 6-1 zeges op Bloemendaal en MOP. Laren maakte indruk met de knappe zege op landskampioen Den Bosch. In het onderlinge duel is SCHC net even beter dan de thuisploeg, creëert het de meeste kansen en scoort het op de juiste momenten waardoor de 3-1 zege niet onverdiend is.

Bloemendaal – Kampong: 1-3

Kampong leed afgelopen zondag zeer onnodig puntverlies tegen Oranje Zwart. Een 2-0 voorsprong kon in de laatste tien minuten niet worden vastgehouden waardoor de ploeg genoegen moest nemen met een gelijkspel. Bloemendaal had een loodzwaar dubbelweekend, maar het nipte 2-1 verlies tegen Amsterdam moet het team van coach Jorge Nolte toch vertrouwen geven. Tegen Kampong, de derde zware thuiswedstrijd op rij voor de Noord Hollandse ploeg, komt Bloemendaal wederom lang mee, maar moet het in de slotfase toch buigen. Julia Muller en Xan de Waard beslissen het duel in de tweede helft waardoor Kampong aansluiting houdt met de kopgroep.

MOP – Amsterdam: 1-2

In Vught staat een duel op de rol tussen twee ploegen die niet overlopen van vorm. Daar waar Amsterdam haar (thuis)wedstrijden nipt weet te winnen verliest MOP de laatste weken meer dan haar lief is, met grote nederlagen tegen Den Bosch en SCHC. Tegen Amsterdam kan de ploeg van Toon Siepman weet de ploeg haar vertrouwen weer wat op te krikken, want qua veldspel weet het zeer goed mee te komen. De individuele klasse van Amsterdam beslist het duel echter in Noord Hollands voordeel, waardoor de druiven voor MOP zuur zijn.

Pinoké – Hdm: 1-2

Hdm lijkt op stoom te komen. De vrijdagavondwedstrijd uit op MOP werd winnend afgesloten en tegen medekoploper Laren was er 70 minuten zicht op een stuntje. Pinoké weet daarentegen sinds de winnende seizoens-ouverture  niet meer wat winnen is, en snakt naar een goed resultaat tegen Hdm. Dat lijkt er voor rust ook te komen, getuige het goede spel van de thuisploeg en de terechte 1-0 tussenstand. Na rust tapt Hdm echter uit een ander vaatje, weet het snel op gelijke hoogte te komen en drukt het in het “Haags kwartiertje” door naar een verdiende driepunter.

Wageningen – Den Bosch: 0-8

Den Bosch en nieuwkomers in de hoofdklasse: voor de Brabantse grootmacht een goede combinatie. De laatste seizoenen veegt Den Bosch standaard de vloer aan met gepromoveerde ploegen en dus kan Wageningen haar borst nat maken. Het duurt tot de 17e minuut voordat de eerst goal valt, maar daarna is het hek van de dam. Den Bosch scoort en lustig op los, waarbij Maartje Paumen maar liefst vier keer het net weet te vinden. Wageningen vecht voor wat het waard is, maar komt op alle fronten te kort.

Oranje Zwart – Hurley: 1-2

In Eindhoven staat het duel tussen de middenmoters van de afgelopen seizoenen op het programma. En ook dit seizoen vormen beide ploegen met een zesde en zevende plaats weer de middenmoot. De winnaar van zondag kan echter weer beetje naar boven kijken en dus ontstaat er een schitterend gevecht met aanvallend hockey, veel kansen en drie mooie doelpunten. Hurley is net even beter en gelukkiger: De Amsterdamse ploeg weet via de binnenkant van de paal de 1-2 te scoren waarna de paal aan de andere kant vlak voor tijd voorkomt dat Oranje Zwart alsnog een punt overhoudt aan dit duel.

 

Comments (1)

  1. Mee eens, behalve dat oranje zwart gelijk gaat spelen tegen Hurley. HDM gaat met meer dan 1 doelpunt verschil winnen en Amsterdamse spitsen gaan weer scoren, zo rond de 5 doelpunten gok ik.

Reageer