Voorspellingen zondag 7 september (dames)

De hoofdklasse gaat zondag weer van start en dus blikt hoofdklassehockey.nl middels voorspellingen vooruit op de eerste speelronde van het seizoen 2014-2015. Lees hier de prognose voor de dames wedstrijden van zondag 7 september.

120923_Hurley_HDM_0015
Hdm krijgt Hurley op bezoek. Credit: Rob Visser

Laren – MOP: 2-2

Bij Laren stopte Wieke Dijkstra nu echt definitief en stopte ook de ervaren Roel Kuyvenhoven. Dit werd opgevangen door een heel bataljon jonge, talentvolle speelsters, waardoor een mooie mix van ervaring en talent komend jaar moet proberen wederom de play offs te bereiken. MOP deed goede zaken op de transfermarkt. Het Australische cornerkanon Anne Flanagan kwam vanwege Toon Siepman naar Vught, waardoor er samen met Lieke van Wijk een zeer sterk duo op de kop van de cirkel komt te staan. Gaat deze twee dames dit jaar het play off verschil maken voor MOP? In de eerste wedstrijd mag de Brabantse ploeg direct op bezoek bij Laren, waar na een zeer boeiend gevecht uiteindelijk een 2-2 gelijkspel op het scorebord staat. Bij Laren maakt good old Kim Lammers twee doelpunten, voor MOP scoren beide cornerkanonnen eenmaal.

Hdm – Hurley 1-2

Hdm strikte Terriërs zusjes Admiraal, Bente Sluyter kwam de selectie versterken en alleen Lauren Turner vertrok. Kan deze stabiliteit zorgen voor een hogere klassering dan vorig seizoen? Hurley zag veel ervaren speelsters stoppen en Renske Siersma en enkele toppers uit de overgangsklasse het team versterken. Komende weken moet blijken of Hurley de topklassering van vorig seizoen kan evenaren. In de eerste wedstrijd weet de ploeg van Rick Mathijssen met veel pijn en moeite drie punten uit het vuur te slepen. Na een 1-0 achterstand bij rust slaat de ploeg in de tweede helft genadeloos toe en overleeft het de laatste tien minuten waarin Hdm alles of niet speelt.

Den Bosch – Oranje Zwart: 4-1

De grote vraag bij de landskampioen is of het vertrek van Maartje Goderie kan worden opgevangen. De kleine middenvelder vertrok bij Den Bosch, net als Emilie en Sabine Mol en Lizzy Koeton. Nieuwelingen Sian Keil, Marlies Verbruggen (zondag spelend tegen hun oude club) en Josine Koning zullen hiervoor moeten zorgen. Oranje Zwart lijkt na het vertrek van  onder andere Tina Bachmann, Marilyn Agliotti en Charlotte de Vos op het eerste oog een stuk zwakker te zijn dan vorig seizoen. De komst van Belgische internationals Barbara Nelen en Stephanie de Groof biedt hiervoor niet genoeg uitkomst. Tegen Den Bosch komt de Eindhovense formatie dan ook flink tekort. Dankzij twee raken corners van Maartje Paumen gaat Den Bosch met een 2-0 voorsprong rusten, waarna het de wedstrijd in de tweede helft geroutineerd uitspeelt.

Amsterdam – Wageningen: 7-1

De selectie van de Europese clubkampioen bleef nagenoeg gelijk. Het vertrek van de Australische Emily Hurtz werd met eigen jeugd opgevangen. Er was wel een (geruchtmakende) coachwissel: Alyson Annan vertrok naar de Amsterdamse heren en werd opgevolgd door Terriërs succescoach Jisse Waasdorp. De ploeg uit het Amsterdamse bos speelt zondag tegen nieuwkomer en debutant Wageningen, dat haar eerste wedstrijd op het hoogste niveau speelt. De ploeg van coach Arnoud Boersma leverden afgelopen jaren een puike prestatie door vanaf de 2e klasse naar de hoofdklasse door te stomen. Dat gaat dit team overigens doen met onder andere een Chinese en Canadese speelster, die het vertrek van Fleur de Waard (MOP) en Mascha Heemskerk (Huizen) moeten opvangen. Tegen Amsterdam komt Wageningen duidelijk te kort. Na een 4-0 ruststand stokt de teller uiteindelijk op zeven Amsterdamse goals. Vlak voor tijd maakt Yating Liu de eerste Wageningse hoofdklassegoal ooit.

SCHC – Kampong: 4-2

Een zeer interessante streekderby tijdens de eerste speelronde van dit seizoen is die tussen SCHC en Kampong. Beide ploegen lijken sterker dan vorig seizoen en strijden beiden voor een hoger doel dan vorig seizoen: SCHC wil de landstitel, Kampong deelname aan de play offs. Voor SCHC maken Ginella Zerbo (Pinoké) en Emilie Mol (SCHC) hun debuut, voor Kampong trekken Elsie Nix en Gitte Michels (Laren) Marieke van der Vis (Den Bosch) en Danielle van de Poel (Pinoké) het wit-blauwe tenue aan. Na een gelijk opgaande 1e helft (1-1 ruststand) is de ervaring van SCHC in de tweede helft bepalend. In tijdsbestek van 15 minuten loopt de Bilthovense formatie uit naar een 4-1 voorsprong, waarna Kampong vlak voor tijd de eer weet te redden.

Pinoké – Bloemendaal: 1-1

Op voorhand lijkt dit in de eerste wedstrijd van het seizoen al een degradatiekraker te worden. Pinoké wist vorig seizoen op het nippertje handhaving veilig te stellen en is er, ondanks de aanstaande komst van Casey Eastham uit Australië, niet veel sterker op geworden. Het gepromoveerde Bloemendaal wil voorkomen dat het op de laatste plaats belandt aan het einde van het seizoen. Veel hoofdklasse ervaring heeft de ploeg hier niet voor, slechts een handje vol speelsters speelde ooit op het hoogste niveau van Nederland. Zondag is Pinoké de betere ploeg, maar ontbeert het ze aan stootkracht voorin. Bloemendaal weet uit een spaarzame counter wel het net te vinden en heeft lange tijd hoop op een overwinning. In de laatste minuten van de wedstrijd wordt de druk van Pinoké toch teveel: 1-1.

Reageer