Voorspellingen zondag 8 maart (dames)

Aanstaande zondag spelen de damesteams uit de hoofdklasseteams hun vijftiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 8 maart.

Laren Den Bosch dames RU Hentenaar Welten

SCHC – Bloemendaal: 5-1

SCHC boekte in de eerste wedstrijd zonder Inge Vermeulen een zeer knappe 4-0 zege tegen Oranje Zwart. Ook in de eerste thuiswedstrijd na de winterstop komt de ploeg van interim coach Netty van Maasakker geen moment in de problemen. Bloemendaal probeert met aanvallend hockey SCHC onder druk te krijgen maar slaagt daar niet in. SCHC hockeyt makkelijk onder de druk uit en benut de aanvallende kwaliteit van de ploeg volledig. Na een 3-0 ruststand loopt de ploeg na rust verder uit. Vlak voor tijd weet Bloemendaal de eer te redden dankzij een rake strafcorner.

Amsterdam – Oranje Zwart: 2-1

Het zijn roerige tijden in Amsterdam. Een overvolle ziekenboeg, een coachwissel in de zomer en een teleurstellende start na de winterstop zorgen ervoor dat de wedstrijd tegen Oranje Zwart van groot belang is. Zonder Eva de Goede, Kiki Collot D’escury en Sophie Polkamp heeft de thuisploeg het wederom lastig. Dankzij een enorme vechtlust en het killerinstinct van Kelly Jonker weet de ploeg van Jisse Waasdorp toch drie punten te pakken. Oranje Zwart herstelt zich qua veldspel uitstekend na de zeperd tegen SCHC; punten levert dit echter niet op.

Kampong – Hurley: 2-2

Kampong haakt dit seizoen serieus aan bij de gevestigde top vier van het dames hockey. Dankzij de krappe zege op hekkensluiter Wageningen van vorige week staat de Utrechtse formatie slechts twee punten achter de nummer vier. In de thuiswedstrijd laat Kampong in de eerste helft zien dat deze klassering terecht is. Met goed spel wordt Hurley overklast en gaat het met een 2-0 stand aan de thee. Na rust komt Hurley als herboren uit de kleedkamer en vecht het zich naar een knap 2-2 gelijk spel.

Pinoké – Wageningen: 1-0

In het Amsterdamse bos staat zondag dé degradatiekraker op het programma tussen de nummers 11 en 12 van de ranglijst. De heenwedstrijd leverde bij ploegen een punt op en ook deze editie van Pinoké en Wageningen stevent lange tijd op een puntendeling af. In een matige wedstrijd waar heel veel spanning op zit creëren beide ploegen weinig kansen en speelt het spel zich voornamelijk op het middenveld af. In de slotfase is de ervaring van Pinoké doorslaggevend en dat bezorgt de ploeg drie hele belangrijke punten.

Den Bosch – Laren: 2-2

Aan de Oosterplas in Den Bosch staat zondag dé topper op het programma tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Beide teams gingen in de eerste wedstrijd na de winterstop verder waar ze in november mee geëindigd zijn, namelijk winnen. Den Bosch deed dat moeizaam op bezoek bij buurvrouw MOP; Laren deed dat zeer overtuigend tegen Pinoké. In het onderlinge duel moeten beide formaties genoegen nemen met een punt. Na een mooie strijd met aanvallend hockey, technische hoogstandjes, mooie doelpunten en veel strijd eindigt deze topper in een 2-2 gelijkspel.

Hdm – MOP: 3-2

In Den Haag wordt zondag een belangrijk duel in de kelder van de hoofdklasse gespeeld. De winnaar van dit treffen maakt een grote stap richting lijfsbehoud, de verliezer moet met een schuin oog naar plaats tien blijven kijken. In een aantrekkelijk duel maken beide ploegen aanspraak op de overwinning. In de eerste helft is Hdm de betere ploeg en ook in de beginfase van de tweede helft is de thuisploeg sterker. In de slotfase zet MOP echter alles op alles op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Hdm overleeft deze stormloop en boekt haar tweede zege na de winterstop.

Reageer