Voorspellingen zondag 9 november (dames)

Aanstaande zondag start voor de hoofdklasse dames de tweede seizoenshelft. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 9 november.

Hdm - Hurley dames DR Muyselaar Thompson Silfhout
(c) Daan Rhijnsburger

Oranje Zwart – Den Bosch: 3-2

Zowel Den Bosch als Oranje Zwart beleefde een moeizaam dubbelweekend. De normaal zo makkelijk scorende landskampioen speelde met 0-0 gelijk tegen Kampong en ontsnapte tegen Hurley aan nieuw puntverlies, terwijl ook Oranje Zwart slechts één punt overhield aan de wedstrijden tegen Laren en Pinoké. In de heenwedstrijd was Den Bosch net te sterk voor de Eindhovense formatie, ditmaal weet Oranje Zwart zich naar een ware stunt te knokken. Valerie Magis en Laura Nunnink, die deze week beide geselecteerd werden voor de Champions Trophy, beslissen de wedstrijd voor Oranje Zwart met twee schitterende doelpunten.

Hurley – Hdm: 2-0

De openingswedstrijd van het seizoen werd met minimaal verschil door Hurley gewonnen en ook deze editie van Hurley – Hdm is het niveauverschil klein. Hurley, dat de laatste weken steeds beter speelt, is op de beslissende momenten net even scherper dan de Haagsche opponent waardoor het de wedstrijd over de streep trekt. Voor Hdm, dat door de nederlaag tiende blijft, zijn de druiven zuur, want gezien de hoeveelheid kansen voor de ploeg was een gelijkspel was absoluut verdiend geweest. Keepster Maartje Cox steekt echter in goede vorm en voorkomt daarmee puntverlies voor Hurley.

Bloemendaal – Pinoké: 4-1

Pinoké boekte haar enige overwinning van de huidige jaargang in de openingswedstrijd van het seizoen. De tegenstander van dienst was Bloemendaal en komende zondag staan beide ploegen wederom tegenover elkaar. Daar waar Pinoké daarna weinig kon uitrichten in de hoofdklasse is Bloemendaal juist als een komeet omhoog geschoten, getuige de keurige negende plaats met 10 punten. Ook in de return laat de ploeg zien verder te zijn dan de Steekneuzen, die daarmee dieper in de degradatiezorgen belanden. Bloemendaal, strijdend voor elke meter, weet maar liefst vier keer het doel te vinden, waaronder door twee rake strafcorners van topscorer Annemieke Schildmeijer.

MOP – Laren: 1-3

Na het 1-1 gelijke spel in de eerste speelronde tegen Laren waren de verwachtingen van MOP voor dit seizoen hooggespannen. Tot op heden is dit er niet helemaal uitgekomen gezien de huidige achtste plaats en een aantal ruime nederlagen. Laren speelde daarentegen een zeer goede eerste seizoenshelft onder leiding van de nog altijd makkelijk scorende Kim Lammers. In de returnwedstrijd tegen MOP wordt eens te meer duidelijk dat Laren dit seizoen een ploeg is om serieus rekening mee te houden in strijd om de landstitel. De Brabantse ploeg wordt zeventig minuten lang weggespeeld en mag blij zijn dat het Larense vizier niet op scherp staat.

Wageningen – Amsterdam: 1-7

Amsterdam leek een knappe overwinning tegen SCHC uit het vuur te slepen maar moest uiteindelijk toch een gelijkspel incasseren. Een zoveelste teleurstelling voor de hoofdstedelingen die daarmee nog steeds buiten de top vier vallen. Wageningen beleefde een goed dubbelweekend. Het spel tegen SCHC was, ondanks het mislopen van een stunt, gewoon goed en tegen MOP werd vervolgens verdienstelijk gelijkgespeeld. Tegen Amsterdam heeft de ploeg pech dat er een zeer getergd team tegenover haar staat. De vele afvallers voor het Nederlands elftal en de matige resultaten dit seizoen zijn voor de ploeg van Jisse Waasdorp het teken om de komende weken revanche te halen. Wageningen is het eerste slachtoffer, dat in de slotminuut nog wel de eer redt.

Kampong – SCHC: 2-3

In Utrecht staat een mooie derby tussen Kampong en SCHC, tevens de nummer drie en vier van de ranglijst, op het programma. De heenwedstrijd eindige in 1-1 en ook deze wedstrijd beloofd zeer spannend te worden. SCHC schiet uit de startblokken en komt na 67 seconde al op 0-1 waarna Kampong zich terug in de wedstrijd knokt. Hierdoor ontstaat een mooi gevecht tussen twee hockeyende ploegen met veel kansen. SCHC blijkt uiteindelijk net even doortastender in de vijandige cirkel en neemt daardoor drie punten mee naar Bilthoven.

Comments (1)

 1. oz-db 1-5
  hurley-hdm 4-1
  bdaal-pinoke 2-2
  mop-laren 1-4
  wag-adam 2-4
  kam-schc 2-2

Reageer