Xan de Waard mogelijk naar SCHC

Oranje international Xan de Waard overweegt de overstap van Kampong naar SCHC te maken. Het AD/Utrechtsnieuwsblad meldt dat de 19-jarige aanvalster een aanbod heeft gekregen van de club uit Bilthoven.

Credit: Maurice de Wert
Credit: Maurice de Wert

‘Dit wil om prijzen te pakken is groot,’ vertelt de Waard. “Kampong heeft veel voor mij betekend maar ik wil graag aan de play-offs meedoen en die kans is bij SCHC nu eenmaal groter.” De kans bestaat dus dat zij komend seizoen het blauw wit inruilt voor het rood-blauw van Stichtsche? “Het hangt af van mijn gevoel en van de invulling van het team bij Kampong,” legt de spits uit. “Ik probeer zo snel mogelijk de knoop door te hakken.”

Comments (8)

 1. Word een behoorlijk team bij elkaar gekocht zo

 2. Wat een raar bericht is dit. Is het nou rond of niet? SCHC koopt idd een behoorlijk team met internationals bij elkaar. Waat Spee is, is geld..

 3. de scheids

  Dit is een vrij schaamteloze manier om druk uit te oefenen op Kampong om met geld over de brug te komen. Deze dame gaat bij Stichtsche namelijk niet meer krijgen, maar het is wel beter voor haar ontwikkeling. Dan is de keuze snel gemaakt…

 4. Het gaat niet alleen om het kopen, het belangrijkste is dat xan door wilt groeien en dat zij dit beter bij SCHC kan doen inplaats van dan bij kampong, het zou pas de derde speelster zijn bij SCHC die nieuw is de andere twee zijn ook vanwege hun talent gekomen! Derikx ook internetional wilt ook hoger gaan spelen en Maartje ook. Er was nog geen nieuwe goalie bij SCHC dus ook een logische stap.

 5. Niet zo vreemd dit toch?. Xan wil hogerop en ik snap dat SCHC dan interesse heeft. Daarbij spelen er in het huidige team wat relatief oudere speelsters, als die stoppen heeft SCHC al vast hun opvolging geregeld.

 6. Zoals de waard is ….

  Wat zijn we op dit forum toch weer met geld bezig. Alsof we weten, wat de ander beweegt

 7. Blauwwit krijgt een koekje van eigen deeg.
  Blauwwit belt jeugdleden in de regio op er te komen spelen, zo ook Xan.
  En SCHC belt ze op als ze goed genoeg zijn.

 8. Helaas Hans, slecht geïnformeerd. Ten eerste Xan komt uit andere regio (Oost) en Xan was had zichzelf al aangemeld bij Kampong voordat ze in Utrecht spelers zijn gaan scouten.
  Als je dan Kampong een sneer wilt geven, zorg ervoor dat je feiten kloppen 😉

Reageer