Zuidhof: ‘We kunnen ons combinatiehockey nog niet de hele wedstrijd volhouden’

De dames van Hurley kennen een schommelende eerste seizoenshelft. Zo leek de ploeg uit het Amsterdamse Bos de afgelopen weken met overwinningen op onder andere MOP en Pinoké en een gelijkspel tegen Laren een stijgende lijn te pakken te hebben maar afgelopen zondag werd er vervolgens met 0-1 verloren van directe concurrent Hdm. Een tegenvaller, vertelt aanvalster Margot Zuidhof die terugblikt op de afgelopen weken.

Hdm - Hurley dames DR Vernij Zuidhof
Zuidhof in de achtervolging. (c) Daan Rhijnsburger

 

“Er zat wel echt een stijgende lijn in ons spel, we speelden gelijk tegen Laren en verloren net van Den Bosch maar afgelopen zondag wilde ‘ie er gewoon niet in,” legt de spits uit. “De eerste helft was sowieso niet echt goed, de afspraken die we hadden gemaakt kwamen niet echt uit de verf. In de tweede helft ging het wel beter, vooral wat betreft het druk zetten maar de kansen gingen er gewoon niet in en Hdm had scoorde wel.” Behalve de scherpte op goal had de ploeg van Rick Mathijssen ook moeite met het combinatiehockey dat het graag speelt. “Het is nog even wennen. Als het lukt komen er kansen maar we redden het nog niet om dat de hele wedstrijd vol te houden. We zijn natuurlijk nog een jong team en moeten nog beter op elkaar ingespeeld raken. Het gaat wel steeds beter maar het heeft denk ik iets meer tijd nodig.”

Inmiddels bezetten de dames van Hurley de zevende plek, vijf punten verwijdert van het linker-rijtje en maar ook slechts drie punten van de degradatiezone. Helemaal tevreden over de seizoenstart is Zuidhof, met het oog op de doelstellingen voor een plek in het linkerrijtje, dan ook niet. “Als ik voor mezelf spreek had ik gehoopt nu meer punten te hebben. We hebben best veel wedstrijden in de laatste minuten gelijk gespeeld of verloren en dat is wel balen. We moeten ons goede spel nog iets beter vasthouden gedurende de wedstrijd en de concentratie erbij houden in de eindfase en lekker ons eigen ding blijven doen. Daar moeten we ook zelf op hameren.”

Aankomende zondag spelen de damesteams uit de hoofdklasse hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Hurley treft dan SCHC en Zuidhof is wel in voor een stuntje. “Ja, als we spelen zoals we willen spelen en dat langer kunnen volhouden dan zie ik zeker kansen voor ons. We hebben thuis met 2-1 verloren en kijken wel echt uit naar deze wedstrijd. Iedereen wil laten zien hoe goed we zijn.”

Na het duel in Bilthoven gaat als gezegd de winterstop in en begint het zaalhockey seizoen. Hurley zal ook met een aantal uit het team aan deze competitie deelnemen. “Wij mochten zelf aangeven of we mee wilden doen of niet en ik vind het altijd wel leuk dus daar heb ik heel veel zin in,” aldus Zuidhof. “In februari gaan we met het hele team naar Marbella om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Ik ben er nog nooit geweest maar hoor van iedereen dat het daar heel leuk is dus ik ben benieuwd!”

Reageer