Anna Flanagan moet vrezen voor olympische deelname

De Oranjedames speelden donderdagavond tegen Australië. Opvallende afwezige in de selectie van de Hockeyroos tijdens de Champions Trophy is Anna Flanagan. De strafcornerspecialiste en voormalig speelster van MOP is door de Australische bond geschorst. En het is nog maar de vraag of Flanagan in actie komt tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Vorige maand kwam naar buiten dat Flanagan afgelopen maart met drank achter het stuur door de Australische politie van de weg was gehaald. Ze raakte voor tien maanden haar rijbewijs kwijt en moest een geldboete betalen. Op advies van haar advocaat, zo zegt Flanagan, besloot ze het voorval niet te melden.

Besluit over Rio

De bond kwam er toch achter wat er was voorgevallen en besloot haar meteen te schorsen. Na de Champions Trophy zal het olympisch comité van Australië een besluit nemen over de olympische deelname van Flanagan, die inmiddels wel spijt heeft betuigd.

De cornerspecialiste wordt node gemist bij Australië. In vier wedstrijden tijdens de Champions Trophy kregen de Hockeyroos 19 strafcorners, maar wisten er slechts één van te verzilveren. Tegen Nederland bleven vier pogingen onbenut.

Comments (7)

  1. Wat een ongelofelijke domme actie van haar. Had dat nooit van haar kunnen denken. Hoop wel dat ze meegaat,maar ben bang dat ze door haar stommiteit niet meegaat en wellicht Hockeyroo af is

  2. Damn!! Dit is overigens best oud nieuws dat de NOS net op pakt. Circuleert al enige tijd (lees maand(en)) op social media!

  3. En dan maar hopen dat ze na een gemiddelde hoofdklassewedstrijd niet controleren!

  4. Jammer. Had Ellen haar graag weer zien dollen in Rio!

  5. Hahahaha @jammer. Maar laten we eerlijk wezen: misschien dat de mannen haar gaan missen op tv, maar ze is toch echt geen meerwaarde voor Australië. Zwaar overschat.

  6. Ikke (man) zal haar niet missen op TV, persoonlijk heb ik genoeg aan onze Hollandse dames.

Reageer

Contact Us