Bondscoach Lee vertrekt bij Engelse damesploeg

Jason Lee heeft zijn ontslag ingediend en stapt op als bondscoach van de Engelse damesploeg, zo meldt England Hockey maandag.

Na een moeizaam WK, waarin de Engelse dames op de 11e plek eindigden, heeft Lee besloten te stoppen. De bondscoach was eerder international en deed onder meer mee aan de Olympische Spelen van ’92 en ’94. Na lange tijd aan het roer te hebben gestaan bij de Engelse heren kreeg hij in 2012 de verantwoordelijkheid over de damesploeg van Engeland. Met hen won hij de zilveren medaille op het EK in Boom en ook de bronzen medaille in de FIH.

‘Ik wil graag de mensen bedanken die mij in 2003 als bondscoach hebben aangesteld. Het was een eer om sindsdien aan drie Olympische Spelen en drie WK’s te hebben mogen deelnemen. Het is een grote teleurstelling dat het laatste toernooi zo verlopen is. Ik wens mijn opvolger het beste en ik hoop dat beide teams van Groot-Brittanië het zullen maken in Rio,” luidt de reactie van Lee.

Totdat er een nieuwe coach is aangesteld zal Danny Kerry, de ‘performance director’ van Engeland en Groot-Brittanië, deze rol tijdelijk op zich nemen. Hij zal ook met de dames afreizen naar Glasgow voor de Commonwealth Games.

 

 

Comments (1)

  1. Kees Karel

    Ok het kan aan mij liggen maar de dag dat hij zijn ontslag aanbiedt brengt de KNHB naar buiten dat er morgen een nieuwe bondscoach voor het vlaggenschip wordt gepresenteerd …

    Is dit de nieuwe bondscoach voor de mannen ?

Reageer