Bondscoach Marijne heeft selectie Champions Trophy compleet

Bondscoach Sjoerd Marijne heeft zijn selectie voor de Champions Trophy in Argentinië rond. Sabine van Silfhout, Kelly Jonker en Maria Verschoor hebben de laatste selectieronde niet overleefd. Naast de ‘oude garde’ zijn er, ten opzichte van het WK, ook drie nieuwe gezichten in de ploeg van Marijne. Valerie Magis, Laura Nunnink (beide OZ) en Michelle van der Pols (SCHC) reizen met Oranje mee af naar Mendoza.

De Champions Trophy gaat op 29 november van start en Nederland is ingedeeld in poule A tezamen met China, Japan en Nieuw-Zeeland. Bekijk hier de volledige selectie:

Naomi van As Larensche M.H.C.

175

37

Willemijn Bos Larensche M.H.C.

52

1

Frederique Derkx M.H.C. Oranje-Zwart

36

1

Carlien Dirkse van den Heuvel S.C.H.C.

104

14

Roos Drost S.C.H.C.

28

10

Margot van Geffen H.C. ‘s-Hertogenbosch

65

1

Eva de Goede Amsterdamsche H. & B.C.

126

17

Ellen Hoog Amsterdamsche H. & B.C.

179

47

Marloes Keetels H.C. ‘s-Hertogenbosch

26

1

Caia van Maasakker S.C.H.C.

61

4

Valerie Magis M.H.C. Oranje-Zwart

16

3

Larissa Meijer (GK) M.H.C. Oranje-Zwart

5

0

Laura Nunnink M.H.C. Oranje-Zwart

5

0

Maartje Paumen H.C. ‘s-Hertogenbosch

184

160

Michelle van der Pols S.C.H.C.

31

3

Joyce Sombroek (GK) Larensche M.H.C.

70

0

Xan de Waard S.V. Kampong

25

1

Lidewij Welten H.C. ‘s-Hertogenbosch

95

22

 

Comments (7)

 1. Kan iemand mij vertellen op basis van wat van Maasakker en van der Pols geselecteerd zijn. Dat zal toch niet op prestaties bij SCHC zijn, lijkt me.
  Daarvoor in de plaats had ik toch liever verjonging gezien: Bijvoorbeeld Van Silfhout en De Lange.

 2. Ik vond 4×15 minuten echt helemaal niets. Je komt nooit echt in de wedstrijd en het is allemaal zo voorbij.

 3. Vind van Silfout al jaren stilstaan, was een groot talent maar komt op dit moment nog steeds te kort voor het NL team vind ik..

 4. Nou vd Pols speelt toch echt wel alleraardigst.. Van Maasakker, speelt degelijk en haar corner is in mijn ogen beter dan die van De Goede. Jammer dat Van Wijk de laatste tijd stond te prutsen (de samenvattingen die ik heb gezien) anders had ik haar graag gezien.

  Kijkt hier ooit iemand bij OZ? Ik ben geen fan van Magis, las op hockey.nl dat zij voor de voorhoede is geselecteerd (en daarvoor zijn afgevallen Jonker, Van Male, Verschoor, Vega).

 5. Heb Magis dit seizoen een aantal keer zien spelen, komt veel dreiging uit als hangende spits. Goede actie en goed schot. Ik was in ieder geval positief verbaasd!

 6. Ik had toch liever Van Silfhout gezien in plaats van van Maasakker. Opbouwend is Van Silfhout vele malen beter. Bij Hurley is ze iedere week de beste van het veld. Ben benieuwd hoe veel essentiële fouten van Maasakker nu weer gaat maken en er dan weer mee weg komt

 7. @jopie: bedankt voor je antwoord!

Reageer