Bondscoach Max Caldas maakt definitieve WK-selectie bekend - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bondscoach Max Caldas maakt definitieve WK-selectie bekend

Bondscoach Max Caldas heeft vandaag in een persconferentie bekend gemaakt dat Kitty van Male, Merel de Blaey en Charlotte Vega de laatste drie afvallers zijn voor het WK in Den Haag.  

Den Bosch-verdediger De Blaey (27) miste de afgelopen maanden enkele toernooien. In afgelopen zomer kende De Blaey een hockeybreak. Van Male (25 jaar) speelde in 2012 nog de Olympische Spelen van Londen en miste daarna geen enkel toernooi. Vega heeft nog geen enkel toernooi met Oranje afgewerkt en mist ook nu nipt het WK. Opvallend zijn de nog jonge speelsters Xan de Waard (Kampong) en Marloes Keetels (Den Bosch). Naomi van As heeft zich na haar lange blessureleed weer terug geknokt in de selectie van Caldas.

De definitieve WK selectie bij de dames:

Nummer

Naam

Interlands

Goals

Club seizoen 2013-2014

1

Joyce Sombroek (GK)

63

0

Laren

2

Frederique Derkx

29

1

Oranje-Zwart

3

Marloes Keetels

19

1

Den Bosch

7

Willemijn Bos

45

1

Laren

9

Carlien Dirkse van den Heuvel

97

13

SCHC

10

Kelly Jonker

69

18

Amsterdam.

12

Lidewij Welten

90

22

Den Bosch

13

Caia van Maasakker

54

4

SCHC

17

Maartje Paumen

177

153

Den Bosch

18

Naomi van As

168

35

Laren

19

Ellen Hoog

172

45

Amsterdam

22

Larissa Meijer (GK)

4

0

Oranje Zwart

23

Kim Lammers

193

119

Laren

24

Eva de Goede

119

17

Amsterdam

26

Roos Drost

21

9

SCHC

29

Jacky Schoenaker

15

0

Amsterdams

30

Margot van Geffen

58

1

Den Bosch

32

Xan de Waard

18

0

Kampong

Comments (16)

 1. begrijpelijk.

  goede selectie !

  = yes ik ben de eerste reactie?!

 2. Van Male en Vega vallen af ten faveure van Lammers. In echt belangrijke wedstrijden heeft ze het nooit waar gemaakt. Caldas teert al jaren in de basis op de oudjes weing vernieuwend.

 3. Persoonlijk had ik Van Male of Vega liever dan Keetels gezien, Cox ipv Meijer (hoewel die eerste al bij de eerste afvallers hoorde). Vond Van Maasakker zwak tijdens de play offs maar weet niet hoe ze het bij Ned heeft gedaan uiteraard. Voor de verder rest lijkt me dit een uitstekende selectie.

 4. @schaar, Van Male geeft ook niet thuis in belangrijke wedstrijden voor Oranje, pakt ook veel kaarten. Had Vega graag gezien.

 5. @schaar, Naast Paumen is Lammers de enige die doelpunten maakt op toernooien, kijk haar cijfers even na, een volkomen logische keuze dus.

 6. amsterdam

  @XXX maar niet in halve en finales. dan is ze altijd onzichtbaar.

 7. Ik snap Dercx nooit zo goed en de reservekeepster al helemaal niet. Keuze voor De Waard wel. Goede speelster en erg belangrijl in de toekomst dus mooie ervaring. Zie Lammers ook nooit scoren als het belangrijk wordt dus had liever Van Male gezien. Verder natuurlijk super goede groep. Druk ligt hoog maar ik gok toch wel op winst!

 8. kamponger

  Ben blij met de Waard, natuurlijk. Had liever Cox gezien en Vega ipv Lammers, voor de rest HUP HOLLAND HUP.

 9. @ Lynn, je zegt dat je niet weet hoe Caia het gedaan heeft tijdens de trainingsstage in Sardinië én daarvoor én daarna met het NL elftal, dan weet je ook niet hoe Keetels het ervan af heeft gebracht net als Meijer…laat dit allemaal maar aan de bondscoach over, goed?

 10. @ Lynn, ik denk dat Keetels jou nog erg gaat verrassen aankomend WK..watch my words

 11. @amsterdam, als Paumen en Lammers niet scoren komen we niet eens tot de halve finale.

 12. @Brigit; ik vind je reactie vreemd. Ik zeg dat ik persoonlijk liever Vega of Van Male had gezien. Ik zeg niets over of Keetels wel/nietgoed ge oeg zou zijn. Ik had liever een extra pure aanvalster gezien, daar staat wat ik verder van Keetels vind los van. Misschien had je me beter de reden kunnen vragen ipv de aanval in te gaan.

  De vergelijking is verder ook zwak, want Van Maasakker speelde in tegenstelling tot bv de Blaey zwakke play offs vandaar dat ik zeg dat ik niet weet hoe Van Maasakker het verder gedaan heeft. Ook dit staat totaal los van wat ik van Keetels vind.

 13. @bert Misschien is het ook wel beter om met zo’n houding een WK aan je voorbij te laten gaan.

  Van Male en Vega niet geheel overwachts, staat er niet op de momenten dat het echt moet. Van Male teveel kaarten op hoog niveau, wordt afgestraft in de belangrijke wedstrijden. De Blaey vs. van Maasakker. Dat is maar net welk systeem Max wil spelen denk ik. Van Maasakker heeft het voordeel nog een corner in huis te hebben. De Waard en Drost verdienen het WK op basis van afgelopen seizoen. Jong, maar al erg constant. Belangrijk om die meiden ervaring op te laten doen, zijn belangrijke speelsters voor in de toekomst.

 14. @ Lynn, de aanvallers zijn op dit moment gewoon niet goed genoeg, en waarom een extra aanvaller als je zo een middenveld hebt? Ik vind dat je gewoon te bekrompen denkt en dat laat ik je even weten, want de blaey speelde de play offs ook niet denderend, van maasakker vond ik zelf ook erg slecht tijdens de play offs ben ik met je eens.. het gaat er bij mij om dat jij niet weet hoe er getraind wordt en wie wel of niet goed is..verder weet je ook niet de plannen van de coach..eigenlijk is het totaal onbelangrijk wat jij vindt..maar goed daar zijn deze fora ook weer voor..dus blijf je vooral uitleven

 15. Brigit wat geef je toch rare reacties zeg! Wat is er mis mee dat ik liever een aanvalster extra had gezien joh.

  En wat haal je weer uit dat ik ze niet heb gezien tijdens de stage, dat had ik al gezegd (i). Ik kijk naar wat ik gezien heb in de HK en dan naar de namen. Ik zeg totaal niets negatiefs over Keetels of wie dan ook.
  Ga je op een ander uitkuren.

 16. Ik snap niet echt waarom de Waard nu meegaat, is toch echt een stuk minder dan van Male en Vega. Keetels ook niet bijzonder. Groot verschil met enkele jaren terug zeg, qua kwaliteit.

Reageer