Brons voor Duitsland na winst op Nieuw-Zeeland | Hoofdklasse Hockey Nederland

Brons voor Duitsland na winst op Nieuw-Zeeland

De Duitse dames hebben vrijdag de bronzen medaille veroverd. In de kleine finale werd Nieuw-Zeeland met 2-1 verslagen.

Duitsland mocht blij zijn dat het bij rust nog steeds 0-0 stond. Nieuw-Zeeland was veel gevaarlijker en had vier goede kansen om de score te openen.

Nieuw-Zeelandse kansen

Stacey Michelsen was twee keer dicht bij een openingstreffer. In het eerste kwart profiteerde ze van balverlies van Janne Müller-Wieland. Michelsen ging vervolgens om keepster Kristina Reynolds heen, maar schoof de bal naast. Ook in het tweede kwart redde Reynolds op een inzet van Michelsen.

Reynolds hield haar ploeg in de eerste twee kwarten op de been. De sluitpost, die uitkomt op het derde niveau in Duitsland, reageerde voor rust ook attent op schoten van Charlotte Harrison en Gemma Flynn. Flynn had de grootste kans op de 1-0, maar ze twijfelde te lang oog in oog met Reynolds. Bovendien zag Flynn een vrijstaande teamgenoot over het hoofd.

Deksel op de neus

Na rust kreeg Nieuw-Zeeland de deksel op de neus. Duitsland kwam op voorsprong nadat de Nieuw-Zeelandse ploeg een strafcorner onbenut had gelaten.

Een goede aanval werd afgerond door Charlotte Stapenhorst. Daarna had Lisa Schütze de tweede Duitse treffer op de stick, maar haar tip was net niet hard genoeg op keepster Sally Rutherford te verrassen. Even later was Schütze wel succesvol: 2-0.

Aansluiting

Nieuw-Zeeland ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Harrison was dichtbij een doelpunt, maar ze schoot naast. Uiteindelijk scoorde Nieuw-Zeeland uit een strafcorner, maar daar hing een zweem van ongeldigheid omheen.

Een tip op de inzet van Petrea Webster werd gered door Reynolds. De rebound werd door Olivia Merry via een Duitse stick in het doel getikt. Duitsland vroeg een referral aan omdat Merry bij de corner te vroeg was ingelopen. De videoscheidsrechter wees het protest echter af. De treffer telde.

Geen succes met offensief

Een slotoffensief van Nieuw-Zeeland, waarbij keepster Rutherford werd ingewisseld voor een extra veldspeler, mocht niet baten, waardoor de Black Sticks net als vier jaar geleden als vierde eindigde. Duitsland pakte voor het eerst sinds 2004 weer eremetaal.

Duitsland-Nieuw-Zeeland 2-1 (0-0)
1-0 Charlotte Stapenhorst
2-0 Lisa Schütze
2-1 Olivia Merry (sc)

Reageer