Caldas maakt Olympische en EK-selectie bekend - Hoofdklasse Hockey Nederland
Max Caldas maakt de Olympische selectie bekend.

Caldas maakt Olympische en EK-selectie bekend

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft de namen bekend gemaakt van de spelers die deel uit maken van de hockeyselectie voor de Olympische Spelen van Tokio (23 juli tot en met 8 augustus 2021).

In een eerder stadium bracht de bondscoach zijn selectie al terug tot 21 spelers. De olympische selectie bestaat uit zestien spelers:

VoornaamAchternaamVereniging*
SeveAss, vanH.G.C.
BillyBakkerAmsterdamsche H. & B.C.
LarsBalkSV Kampong Hockey
PirminBlaak (GK)HC Oranje-Rood
ThierryBrinkmanHC Bloemendaal
JorritCroonHC Bloemendaal
ThijsDam, vanHC Rotterdam
JonasGeus, deSV Kampong Hockey
JeroenHertzbergerHC Rotterdam
JipJanssenSV Kampong Hockey
RobbertKempermanSV Kampong Hockey
JoepMol, deHC Oranje-Rood
MircoPruyserAmsterdamsche H. & B.C.
GlennSchuurmanHC Bloemendaal
MinkWeerden, van derRot-Weiss Köln
SanderWijn, deSV Kampong Hockey

* vereniging seizoen 2020-2021

Drie reservespelers
Caldas en zijn staf kozen er voor Justen Blok (HC Rotterdam), Roel Bovendeert (HC Bloemendaal) en keeper Maurits Visser (HC Bloemendaal) aan te wijzen als reservespeler voor de Olympische Spelen van Tokio. Zij blijven volledig meetrainen. Bjorn Kellerman en Terrance Pieters (beiden SV Kampong Hockey) maken niet langer deel uit van de selectie.

Caldas: ‘Hoewel de Olympische Spelen pas op 23 juli beginnen, hebben we er als staf voor gekozen de selectie nu al bekend te maken. We vinden het belangrijk zowel het FIH Pro League duel tegen België van zondag 30 mei als de Europese Kampioenschappen (4 tot en met 13 juni in het Wagener Stadion in Amsterdam) met de olympische selectie te kunnen werken zodat we zoveel mogelijk wedstrijden met elkaar kunnen spelen.’

Selectie EK

Nederland mag aan de EK Hockey deelnemen met achttien spelers. In het Wagener Stadion in Amsterdam treden daarom ook Justen Blok en Maurits Visser aan. Roel Bovendeert is aangewezen als reserve voor de EK maar maakt wel onderdeel uit van de wedstrijdselectie voor het FIH Pro League duel tegen België (in Antwerpen), aanstaande zondag om 16.30 uur. Glenn Schuurman ontbreekt op het lijstje voor die wedstrijd.

Reageer