Captain Julia Müller trots op progressie van Die Danas

Na een teleurstellend WK gaan de dames van Duitsland met een verjongd team  vol goede moed op weg naar de Champions Trophy in Argentinië. Captain en Kampong verdedigster Julia Müller vertelde na afloop van de interland tegen Nederland hoe het er bij haar nationale ploeg voor staat.

Nederland - Duitsland Oranje dames RU Müller
Müller aan de bal met Welten en Drost op haar hielen. (c) Roel Ubels

“Het is bijna niet te vergelijken met het WK want dat was van onze kant gewoon niet best,” vertelt de aanvoerster. “We hebben nu wat jonge meisjes erbij en wat ervaren speelsters zijn gestopt maar op de as staan nog steeds ervaren speelsters. De jeugd brengt weer wat nieuws en het team doet het heel goed.”

Waar er maandag nog met 5-2 van Nederland verloren werd speelden de Duitse dames dinsdag een stuk beter. Er werd wederom verloren maar de krachtsverschillen leken minder klein dan de dag ervoor, zo beaamt ook Müller. “Gister begonnen we slecht en Nederland is altijd goed dus dan moet je ook altijd scherp zijn. Ik zei ook tegen het team: je ziet Oranje en je weet dat het een wereldmacht is maar dat moet je 60 minuten loslaten. Ga gewoon hockeyen zoals je altijd doet. Dat is gelukt en je ziet ook dat iedereen er zin en vertrouwen in heeft. We draaien weer open in plaats van terug. Ik ben heel trots en tevreden dat we het binnen 24 uur eigenlijk hebben weten om te draaien.”

Het waren drukke weken voor Müller die naast de verplichtingen met Kampong wekelijks naar het buitenland afreisde om zich bij Die Danas te voegen. Elke week kwam de ploeg van coach Jamilon Mülders drie dagen bij elkaar. “Het waren zware weken,” vertelt Müller. “We zijn onder meer in België, Duitsland en Londen geweest en nu hier. Ik had tot zondag natuurlijk nog gewoon seizoen dus ja, het was best pittig, alles in een keer door. Maar we gaan nu even een paar dagen naar huis en dan vertrekken we maandag naar Argentinië om ons daar verder voor te bereiden.”

Duitsland is op de Champions Trophy ingedeeld in poule B en neemt het daarin op tegen Argentinië, Australië en Engeland.

Reageer