Crutchley hoopt op behoudende start van zijn team tijdens WK

Bobby Crutchley, bondscoach van de Engelse mannen, heeft met zijn team net een trainingsstage in Nederland achter de rug. Op de website Englandhockey.co.uk vertelt hij over de vorderingen van zijn team en wat hij van het WK verwacht. 

Engeland HWL
Engeland eindigde eerder dit jaar op de derde plek tijdens de HWL finale.

Crutchley is sinds anderhalf jaar coach van Engeland en is blij met de vorderingen van zijn team. “We hebben helaas een stortvloed aan blessures gehad de afgelopen weken,” vertelt hij op de Engelse hockeywebsite. “Gelukkig lijken de spelers weer op hun weg terug en zijn ze hopelijk allemaal op tijd fit. We hebben een aantal goede voorbereidingswedstrijden gespeeld, tegen goede teams. Nu moeten we alleen nog wat constanter gaan spelen en wat scherper worden in de afronding. In verdedigend opzicht geven we weinig weg en dat moeten we zo blijven ontwikkelen om een goede, solide verdediging mee te nemen naar het WK.”

Het WK is een toernooi met een uitermate sterk spelersveld. Je kunt geen enkel team onderschatten. Spanje heeft weinig interlands gespeelde de afgelopen tijd maar in grote toernooien is het altijd een lastige tegenstander. Ze hebben zoveel goede spelers. We treffen hun als eerste zonder dat we veel informatie over ze hebben maar we hebben wel een idee.”

Na Spanje treffen de Engelsen achtereenvolgens India, België en uiteindelijk Australië. De bondscoach hoopt het toernooi behoudend te starten. “Met zes teams in één poule speel je veel wedstrijden dus het is goed om winnend te starten maar zonder op de toppen van je kunnen te spelen. Net als Duitsland vaak doet.”

Crutchley verwacht dat ervaren spelers als Barry Middleton en Ashley Jackson het team zullen gaan leiden maar hoopt ook dat andere spelers hun stempel op het toernooi zullen drukken. “Onze doelman George Pinner en verdediger Iain Lewers zijn twee spelers die een grote invloed op het spel kunnen hebben. Als alle jongens naar hun kunnen presteren zou het een geweldig toernooi kunnen worden,” aldus de coach die laat weten het nog steeds zeer naar zijn zin te hebben als bondscoach van dit team.

Reageer