EK Indoor: Oranje start met twee monsterscores (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

EK Indoor: Oranje start met twee monsterscores (dames)

De zaaldames zijn het Europees kampioenschap Indoor in Minsk meer dan uitstekend gestart. In de eerste twee poulewedstrijden maakte Oranje liefst anderhalf dozijn aan treffers en kreeg het slechts één doelpunt tegen. De ploeg van Marieke Dijkstra is dankzij deze uitslagen zeker van de halve finale.

Nederland zaal Oranje dames MdW Hulsen

Nederland opende het toernooi vrijdagochtend tegen Polen. Lieke Hulsen maakte vrij snel het eerste doelpunt en scoorde later in het duel nog tweemaal. Ook Marijn Veen, Lieke van Wijk, aanvoerder Vera Vorstenbosch, Ireen van den Assem, Frederique Matla en Lisanne de Lange troffen doel voor Nederland. De eindstand van 9-0 was een betekenisvolle weergave van de krachtsverhoudingen.

De tweede tegenstander van Oranje was Tsjechië, dat eerder ruim won van België: 5-0. Wie met die kennis hoopte op een spannender Nederlands duel dan het eerste, kwam bedrogen uit. Hulsen opende opnieuw de score en dit bleek andermaal het startschot voor een Oranjefeestje. Kiki van Wijk, Lisanne de Lange en Donja Zwinkels scoorden alledrie twee maal, Lieke van Wijk en Vorstenbosch vonden het net één keer.

En zo is na twee poulewedstrijden Mila Muyselaar de enige veldspeler van Nederland die nog niet scoorde. Oranje speelt morgen om 7.00 uur Nederlandse tijd de laatste wedstrijd in Poule A tegen België, dat 5-1 van Polen verloor. Onze zuiderburen zijn daardoor al zeker van Poule C, de verliezerspoule. Tsjechië en Polen strijden zaterdag om de tweede plek. Nederlands koppositie lijkt gewaarborgd, het is niet waarschijnlijk dat of Tsjechië of Polen twintig of meer doelpunten goedmaakt op Oranje.

 

Comments (2)

  1. Waarom hebben jullie of plaatsen jullie oude foto’s bij een nieuw artikel? De hockeywebsites vallen echt tegen op het moment. Bij hockey.nl investeren ze niet meer in dagelijkse achtergrond berichten, maar krijg je gewoon rommel en vaak niet eens up to date twitter feeds. En bij jullie ligt de nieuwsvergaring achter in de bestekla.

    Kom maan zeg! Is de tijd voorbij om te investeren in het hockeyen? Dat had men bij de knhb toch niet verwacht na het wk in den haag.

  2. K.J. Poortvliet

    Ik denk dat Hoofdklasse hockey niet wil betalen voor de foto’s. Dus komen ze met oude explaren..

Reageer