Engeland ontloopt laatste plek na shoot-outs

De dames van België hebben in de strijd om de 11e plek vanmiddag tegen Engeland aan het kortste eind getrokken. De ploeg van bonscoach Pascal Kina verloor na shoot-outs en pakt daarmee de twaalfde en laatste plek. 

De Red Panthers gingen nog wel goed van start in dit eerste plaatsingsduel en hadden in de eerste helft zelfs 69% van het balbezit. Desalniettemin lukte het de Engelsen, die een teleurstellend toernooi draaiden, om de leiding te nemen. Na een kwartier spelen verlengde Sophie Bal een schot op goal en daarmee tekende de speelster van MOP voor de 1-0. In het tweede bedrijf draaiden de rollen om en namen de Engelsen het heft in eigen hand. Hoewel België twee keer zo vaak in de Engelse cirkel kwam hadden laatstgenoemden op hun beurt weer veel meer schoten op doel. De ploeg van Jason Lee creëerde dus veel meer kansen dan de tegenstander maar kregen het alsnog niet voor elkaar de voorsprong te verdubbelen. Pas in de slotminuten, wanneer keepster Stephanie D’Hooghe gewisseld is voor een extra veldspeelster, kwam de spanning helemaal terug in de wedstrijd. België versierde in de 70e minuut een corner en nadat de eerste poging gekeerd werd door de eerste uitloopster was poging twee wel raak via Stephanie de Groof. Omdat het eindsignaal al had geklonken moest de wedstrijd middels shoot-outs beslist worden.

Bij een 1-2 stand in het voordeel van Engeland na vier pogingen voor beide teams werd ook de vijfde van België gemist en daarmee was de strijd beslist.

Bekijk hier de doelpunten:

’16: 0-1 Sophie Bray

’70: 1-1 Stephanie de Groof

 

Reageer