EK Londen: Ervaring helpt Oranje gemakkelijk voorbij Spanje

Het hoger dan Polen aangeslagen Spanje bleek ook geen partij voor Oranje op het Europees kampioenschap in Londen. De Zuid-Europeanen hielden de schade iets beperkter en Berta Bonastre verschalkte als één van de weinigen op het internationale toneel Joyce Sombroek. Met een 1-8 eindstand was Nederland opnieuw soeverein.

Oranje Nederland India dames RU6347

Net als een dag eerder waren het de ervaren Oranjespelers die het krachtsverschil met de opponent in doelpunten uitdrukten. Carlien Dirkse van den Heuvel opende de score in de tiende minuut. Haar schot was niet onhoudbaar, maar Maria Ruiz ging te traag naar de grond om de bal te stoppen.

Kelly Jonker scoorde in de 22ste minuut haar eerste van de middag. Na een schot van Ellen Hoog kon Marloes Keetels eenvoudig binnentikken. Een mislukte Nederlandse strafcorner werd vlak voor rust alsnog door Eva de Goede over de Spaanse doellijn naar de 4-0 gewerkt.

Voorin werkte de jonge garde hard. Ginella Zerbo haalde een paar strafcorners en ook Maria Verschoor kwam enkele keren gevaarlijk de cirkel binnen. De talenten moeten nog even op hun eerste toernooigoals wachten. Sterkhouder Naomi van As was wel trefzeker 40 seconden na rust. Jonker maakte haar tweede, opnieuw was Hoog de aangever.

Maartje Paumen had pech bij een groot aantal Nederlandse strafcorners langs de kant te staan. Caia van Maasakker toonde zich een volwaardige vervanger. Zij maakte de laatste twee Oranjedoelpunten.

Zo leek Oranje, dit keer met Sombroek in plaats van Anne Veenendaal in het goal, op weg naar een nieuwe clean sheet. Bonastre dacht daar een paar minuten voor tijd anders over toen zij voor Laura Nunnink kroop en de bal achter de Larense doelvrouw tipte.

Nederland speelt woensdag nog tegen België in de poule, maar is al zeker van een plek in de halve finale.

 

Comments (2)

  1. Het is steeds duidelijker dat Paumen het tempo niet meer aankan.
    Zeker 1 op 1 is ze vaak te traag.
    Haar corner rendement wordt er ook niet beter op.
    Geloof dat we daarvoor een beter alternatief hebben binnen de ploeg.
    Paumen heeft een geweldige staat van dienst,maar bij iedereen komt de sleet erop na verloop van tijd.

  2. Kees, deels mee eens, denk dat ze een aantal kilootjes te veel mee sleept en dat komt haar spel niet ten goede. Indien fit kan ze nog jaren mee.

Reageer