Goud voor Hockeyroos op Commonwealth Games

De Australische dames hebben, net zoals in de vorige twee edities van de Commonwealth Games, beslag gelegd op het goud. Hoewel de ploeg van Adam Commens in deze finale tegen Engeland lange tijd het zilver leek te gaan pakken zorgde een laat doelpunt van Jodie Kenny ervoor dat de wedstrijd middels shoot-outs beslist moest worden.

Australië Amerika VS dames WK RU

De wedstrijd begon zaterdagavond in de stromende regen en dat zorgde ervoor dat beide teams wat afwachtend aan de wedstrijd begonnen. Door het stroeve veld werd er voornamelijk op balbezit gespeeld en werd er weinig tot geen risico genomen. De Hockeyroos namen naarmate de eerste helft vorderde meer en meer het initiatief en hadden ook het meeste balbezit maar kwamen ondanks kansen voor onder meer Kellie White en Jodie Kenny niet tot scoren.

Na rust ging de ploeg van Adam Commens door waar het mee begonnen was, het voerde de druk langzaam op maar zag vervolgens het openingsgoal aan de andere kant binnen vliegen. Lily Owsley lifte in de 48e minuut de bal over de uitgekomen keepster Rachel Lynch en bracht daarmee haar ploeg enigszins tegen de verhoudingen in op voorsprong. Lange tijd leek het erop dat Owsley haar team met deze treffer het goud zou gaan bezorgen. Australië zette weliswaar aanval na aanval in maar tot diep in de slotminuten bleef de gelijkmaker uit. In de laatste minuut werd er uiteindelijk echter nog een strafcorner toegekend aan de Hockeyroos en met slechts 14 seconden op de klok lukte het Kenny haar hoofd koel te houden en haar ploeg naar 1-1 te slepen.

In de shoot-outs die volgden scoorde Australië drie maal, waar Engeland slechts een keer de bal achter keepster Lynch wist te krijgen en dus hebben de Australische dames voor de derde keer op rij het goud te pakken. Na een zeer teleurstellend WK, en het vertrek van coach Jason Lee mogen de dames uit Engeland, ondanks dat ze dichtbij het goud waren, zeer tevreden zijn met het zilver.

Het brons ging eerder deze avond naar Nieuw-Zeeland dat in de troostfinale met 5-2 won van Zuid-Afrika.

Reageer

Contact Us