Hockeyroos naar de WK-finale

De eerste WK-finalist bij de dames is bekend. Na een 2-2 eindstand in de wedstrijd tussen Australië en de Verenigde Staten trokken de Hockeyroos na shoot-outs aan het langst eind. Lees hier het wedstrijdverslag.

Australië Amerika VS Jodie Kenny WK dames RU

Na een zeer matige eerste helft waarin beide teams vrijwel geen enkele kans creëren komt Australië op slag van rust toch op voorsprong. Kellie White is de officiële doelpuntenmaakster maar eigenlijk werd haar voorzet binnen getikt door de Amerikaanse stick van Lauren Crandall. Hoewel de tweede helft vervolgens ook wat mat van start gaat de rem er langzaam wat af en begint de wedstrijd eigenlijk pas echt. Dit is ook de periode dat de VS op gelijke hoogte weet te komen. Kelsey Kolojejcick pielt de bal mooi tussen haar verdedigsters door en pusht vervolgens de 1-1 langs keepster Rachael Lynch. Enkele minuten later mogen de Hockeyroos weer aanleggen op kopcirkel. Waar Anna Flanagan vlak daarvoor nog een poging gekeerd zag worden door keepster Jackie Kintzer is het dit keer wel raak. Haar sleep belandt, wederom via een Amerikaanse stick, in het doelnet. Met nog een kwartier te gaan zet de VS echt aan, op zoek naar die gelijkmaker. De ploeg van Craig Parnham zet daarbij de Australische verdediging flink onder druk en dat heeft succes. Twee minuten voor tijd schiet Kolojejchick via het lichaam van Madonna Blyth de gelijkmaker binnen en moet de wedstrijd middels shoot-outs beslist worden. Keepster Lynch heeft hierin weinig moeite met de Amerikaanse pogingen waardoor Jodie Kenny het duel bij de vierde Australisch shoot-out kan beslissen. Zij doet dit koelbloedig en daarmee is de eerste WK-finalist bekend.

De damesfinale wordt zaterdag om 15:15 uur gespeeld. Australië treft hierin de winnaar van de halve finale tussen Nederland en Argentinië die vanavond om 19:45 uur op het programma staat.

Bekijk hier de doelpunten:

’32: 0-1 Kellie White

’48: 1-1 Kelsey Kolojejchick

’53: 1-2 Anna Flanagan

’68: 2-2 Kelsey Kolojejchick

Shoot-outs

 

Reageer