LIVE Pro League België tegen Oranje - Hoofdklasse Hockey Nederland
De Nederlandse dames spelen in 2019 gelijk tegen de Belgische dames op het EK Hockey

LIVE Pro League België tegen Oranje

In de FIH Pro League nemen dames en heren van Belgie het op tegen Oranje, de wedstrijden zijn hier live te volgen. De teams gebruiken de ontmoeting als laatste test richting het EK Hockey welke volgende week gaat starten.

Hoofdklassehockey geeft vanuit België een rechtstreeks verslag van de wedstrijd. Deze is via de liveblog bij de dames en de liveblog bij de heren te volgen. Ook is de wedstrijd hier LIVE op tv te volgen.

Preview dameswedstrijd

Afgelopen november speelden de dames van België en die van Oranje voor het laatst tegen elkaar. Daarin won Nederland met maar liefst 0-4. Doelpunten kwamen toen van Lidewij Welten, Frederique Matla, Lauren Stam en Margot van Geffen. Op het EK Hockey van 2019 speelde België gelijk tegen Oranje. De jaren daarvoor hadden de Nederlandse dames geen kind aan de zuiderburen.

De grote vraag is hoe het Oranje van Alyson Annan het ‘blessurespook’ gaat aanpakken. Eva de Goede, Lidewij Welten, Xan de Waard, Malou Pheninckx en Marijn Veen zijn allen geblesseerd. Het lijkt gelukkig beter te gaan met Welten. Zij is herstellende van een overtreding in de finale van het landskampioenschap.

BEKIJK OOK:
Eva de Goede naar Dames 1 HGC

Nederlandse bondscoach bij België

De Belgische dames maken gebruik van een van de beste bondscoaches op de internationale hockeyvelden. Raoul Ehren, won deze maand het landskampioenschap met Den Bosch en heeft zijn aandacht nu volledig op België gericht. Vanessa Blockmans (Laren) is afwezig. Pauline Leclef, spelend voor Oranje-Rood is van de partij. Ook is Ambre Ballenghien, die in November nog niet mee deed, weer van de partij. Zij scoorde in 2020 volgens de FIH het mooiste doelpunt.

Op het EK Hockey van 2019 speelde België knap gelijk tegen Oranje
Op het EK Hockey van 2019 speelde België knap gelijk tegen Oranje. Foto: Roel Ubels

Preview herenwedstrijd

Max Caldas maakte eerder vandaag zijn selectie bekend voor het EK Hockey. Bjorn Kellerman en Terrance Pieters (beiden spelend voor Kampong) vielen af. Justen Blok en Maurits Visser zijn op het EK wel van de partij, voor de Olympische Spelen vielen zij af. Roel Bovendeert is reserve.

Afvallen Maurits Visser en Bjorn Kellerman

Of de keuze voor het afvallen van Kellerman, Blok, Visser, Bovendeert, Pieters en Visser een juiste is, zal moeten blijken. Uit een korte poll op instagram van Hoofdklassehockey laten fans weten het vooral niet eens te zijn om Maurits Visser en Bjorn Kellerman te laten afvallen voor de Olympische Spelen.

Maurits Visser viel af als keeper voor de Olympische Spelen van 2021.

Richting Belgie

In de vorige ontmoeting speelden de Nederlandse heren met 4-4 gelijk tegen België. De wedstrijd bleef tot het laatste moment spannend. Uiteindelijk won er dus niemand. Het is een ‘pluspuntje’ in de slechte reeks die de Nederlandse heren de afgelopen jaren lieten zien. In de laatste elf wedstrijden, wonnen de Nederlandse heren vier keer, speelde het vier keer gelijk en verloor het ook drie keer. Zondag zullen de heren er moeten staan. De FIH Pro League herenwedstrijd België tegen Oranje is hier LIVE te volgen.

Reageer