Video: Luciana Aymar beëindigt carriere met goud

In haar laatste toernooi heeft Argentijnse wereldster Luciana Aymar zondagavond met Las Leonas goud gepakt op de Champions Trophy. Argentinië won de finale na shoot-outs van Australië en dus sluit ‘Lucia’ haar carriere in eigen land af met een titel.

Aymar SD (3)
(c) Stefan Deems

Australië opende in de finale in Mendoza nog wel de score via Kathryn Slattery waarna Florencia Habif de stand weer gelijk trok. Hierna raakte geen van beide teams meer doel en dus moest de titelstrijd middels shoot-outs beslist worden. Belen Succi, die het hele toernooi al van grote waarde was voor de thuisploeg, stopte drie van de vier Australische pogingen en dus is het goud voor Argentinië.

Een droomeinde voor Aymar die haar imposante carriere nu heeft mogen afsluiten met goud in eigen land. Bekijk hier de samenvatting van de finale.

Comments (12)

 1. Video umpire….

  Ik weet niet of iemand de shoot out van Aymar heeft gezien?? Die zat volgens mij helemaal niet? Zelfs na de video umpire waarbij je de bal via de palen eruit ziet gaan keuren ze hem goed????? Erg vreemd…..

 2. Die shoot out zat inderdaad niet, de bal kon nooit (helemaal) de lijn gepasseerd hebben want hij ketste via puntje rechter paal naar de linker en vervolgens het veld weer in. Alleen met biljarten zou dat lukken denk ik. De video umpire was kennelijk onder invloed van Aymar, die wel heel goed speelde vond ik.

 3. Peter Schalk

  De bal heeft 100% zeker de doellijn niet gepasseerd. Het ging zo snel dat je de scheids weinig kwalijk kunt nemen, maar dit was een kapitale blunder van de video-ref die veel te snel was met haar oordeel. Zie de replay op YouTube na 1:36:36 httpss://t.co/c542VexM6W

 4. Nav dit incident heb ik 2 vragen/voorstellen:
  1) waarom stonden er geen cameras in het doel (doellijntechnologie)?
  2) waarom staat de 2e scheids niet op dezelfde positie zoals bij een strafbal?

  De kans dat dit spookdoelpunt zou zijn goed gekeurd, zou drastisch lager zijn in beide gevallen ( 1) & 2)).

  Indien het spookdoelpunt zou zijn afgekeurd dan zou de speelster van AUS die haar 1e SO moet nemen, anders achter de bal dan nu het geval was. Kortom voor alsnog is ARG een onterechte winnaar.

 5. @Robert :
  2e scheidsrechter staat links bovenaan de cirkel
  Maar 3e scheidsrechter staat links op de lijn, zelfde positie als bij een strafbal. Ter info, dat was hier Fanneke Alkemade, die geen krimp geeft. Ik vermoed dat de bal zo snel ging dat zij het niet heeft gezien…

 6. @Fleur,
  blijft over optie 1: doellijntechnologie

  Of een video-umpire die gewoon doet, wat hij/zij moet doen. Zien dat de bal niet over de doellijn is geweest. In ieder geval niet 100% er over heen.

 7. Misschien heeft de video-umpire wel beelden vanuit een andere hoek, die wij niet te zien krijgen? Ze beslist nl. vrij snel dat het een goal is. Als ze alleen dezelfde beelden zou zien als wij, zou ze volgens mij eerder “no reason to change your decision” gezegd hebben.

 8. @Fleur
  Vanuit meetkundig opzicht en inzicht is dit een onmogelijk doelpunt vanuit welke hoek je het ook bekijkt.

 9. Het effect van een spinnende bal wordt hier duidelijk onderschat…

 10. @Fleur

  De tijd staat toch stil en dus kan de video-umpire alle tijd nemen om tot de enige juiste beslissing komen.

  Of zullen we de spelregels veranderen?
  Het is pas een doelpunt wanneer de scheidsrechter (en/of de video-umpire) het een doelpunt vind.

  Ik win liever eerlijk (fair and square) dan onterecht.

 11. @Robert
  De scheidsrechter bepaalt uiteindelijk of een doelpunt geldig is, toch?
  Maradona scoorde volgens eigen zeggen ooit met ‘La mano de Dios’. Bovennatuurlijke curves zouden met een massieve -ventielloze- hockeybal wellicht op deze manier te verklaren zijn. 🙂

 12. @kaboel,

  De hand van Maradona is onsportief gedrag en spelbederf (dus gele kaart).
  In 99 van de 100 gevallen is een doelpunt duidelijk en goed waarneembaar.
  Misschien zouden scheidsrechters ipv een ISRT test eens een kwalitatief goede ogentest moeten doen voordat ze worden toegelaten als scheidsrechter.

Reageer